Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 13

Apie mobingo problemą prabilusi I.Šimonytė: neturime kultūros žmogų pagirti, palaikyti, padėti

Po jaunos medikės mirties atsinaujinusių diskusijų apie kai kuriose gydymo įstaigose egzistuojančias mobingo problemas, premjerė Ingrida Šimonytė svarstė, kad polinkis barti, kritikuoti, kartais labai nuožmiai bausti už padarytas klaidas juntamas daugelyje kolektyvų. Anot jos, neturime kultūros žmogų pagirti, palaikyti, padėti, pasiūlyti pagalbą. Nors tai keičiasi, bet esą nepakankamai greitai.
Premjerė Ingrida Šimonytė
Premjerė Ingrida Šimonytė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Seime žurnalistams I.Šimonytė teigė, kad, jos nuomone, tai – galbūt kultūrinė problema.

Vyriausybės vadovė aiškino, kad, matyt, ne tik gydymo įstaigose, bet ir daugelyje kolektyvų matome galbūt vyraujantį polinkį barti, kritikuoti, kartais labai nuožmiai bausti už padarytas klaidas.

„Tikrai neturime kultūros žmogų pagirti, palaikyti, padėti, pasiūlyti pagalbą. Manau, kad tas keičiasi, bet keičiasi nepakankamai greitai. Tai, akivaizdu, kad reikia ir specialių priemonių. Ir tos specialios priemonės tarsi ir buvo sukurtos, bet jos kažkiek, matyt, išsivadėjo, todėl, kad nebuvo jaučiama, kad jos yra palaikomos.

Tarkime, ir ta pati anoniminė linija, per kurią buvo galima pranešti, iš pradžių buvo gana aktyvi, kiek žinau, nes tai buvo po ankstesnio labai skaudaus įvykio Respublikinėje ligoninėje Lazdynuose“, – komentavo I.Šimonytė.

Jos teigimu, akivaizdu, kad ypač medikų, kurie šiuo metu yra stipriai pervargę, turi labai didelius darbo krūvius, kolektyvuose įtampa ir psichologinis nuovargis yra labai dideli.

Psichologinės pagalbos priemonės medikų bendruomenei, anot premjerės, yra specialiai paruoštos Sveikatos apsaugos ministerijos.

Tačiau kartu ji pažymėjo, kad tai yra kur kas platesnis klausimas.

I.Šimonytė minėjo, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ėmėsi iniciatyvos pasiūlyti ir teisinius sprendimus, konvencijos ratifikavimą.

Taip pat Vyriausybės vadovė akcentavo, kad mums kiekvienam reikia daugiau apsižiūrėti aplinkui, ar tikrai nesame pernelyg kritiški, reiklūs ir kartais labai nuožmūs žmonėms, kurie padaro klaidų arba turi kitą nuomonę, nei mes patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas