Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 27

Apklausa: ar valstybiniam socialiniam draudimui reikia pokyčių?

Valstybinio socialinio draudimo sistema – itin glaudžiai susijusi su žmogaus gyvenimu. Ypač aktualūs jos niuansai pasidaro tada, kai žmogus patenka į „jautrias“ situacijas. Socialinis draudimas užtikrina žmogui socialinę apsaugą netekus darbo, susirgus, sulaukus šeimos pagausėjimo ar išėjus į pensiją. O kaip žmonės vertina dabartinę valstybinio socialinio draudimo sistemą? 15min klausia praeivių – ar reikia pokyčių, o jei taip – kokių?
Apklausa apie socialinį draudimą
Apklausa apie socialinį draudimą

Valstybinio socialinio draudimo tikslas – suteikti socialinę apsaugą apdraustiesiems tada, kai jos labiausiai reikia – ligos atvejais, netekus darbingumo, išėjus tėvystės ar motinystės atostogų ir, žinoma, pensijoje. Tokia sistema, kai visi dirbantieji „suneša“ pinigus į bendrą katilą ir jie dalijami visiems, kam jų labiausiai reikia, daugelyje šalių veikia jau gerą šimtmetį.

Vis dėlto, besikeičiant valstybių ekonomikai, pačiai visuomenei, jos gyvenimo ir darbo ypatumams, keistis turi ir socialinio draudimo principai. Šie pokyčiai Lietuvoje jau prasideda. Socialinio draudimo sistemai nemenką įtaką padarė naujasis socialinis modelis, nuo liepos 1-osios įsigaliojęs Darbo kodeksas pakeitė bedarbių išmokų tvarką, atsirado apsauga ilgą laiką vienoje įstaigoje dirbantiems darbuotojams, o kitąmet planuojami ir Pensijų įstatymo pokyčiai. O ką mano gyventojai? 15min klausia gyventojų – ar valstybinė socialinio draudimo sistema reikalauja pokyčių? Ar tenkina esami pokyčiai, ar reikia naujų, o jei taip – kokių?

VIDEO: Apklausa: ar valstybiniams socialiniam draudimui reikia pokyčių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas