Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
12:53

Aplinkos ministerija stumbrų perkėlimui planuoja skirti 65 tūkst. eurų

Aplinkos ministerija planuoja skirti 65 tūkst. eurų finansavimą dalies stumbrų perkėlimui iš Kauno rajono į Dzūkijos nacionaliniame parke esantį Stėgalių gamtinį kompleksą, pirmadienį pranešė Aplinkos ministerija.
Pašilių stumbrynas
Pašilių stumbrynas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jos teigimu, pastaraisiais metais didėjanti stumbrų populiacija ėmė kelti iššūkių gyventojų turtui ir saugumui. Išsiplėtus stumbrų reguliariai lankomam plotui sulaukta skundų, kad dalis jų iš Kėdainių rajono persikėlė į Kauno rajoną bei pradėjo kelti pavojų – gyvūnai lankosi prie magistralinių kelių, daro žalą žemės ūkio pasėliams.

„Stumbrų populiacijos augimas Lietuvoje yra reikšmingas gamtosaugos pasiekimas, o tai, kad esame penktoje vietoje Europoje pagal stumbrų skaičių, rodo mūsų sėkmę atkuriant šią rūšį. Tačiau svarbu užtikrinti, kad gyvūnai nekeltų grėsmės gyventojų saugumui ir žemės ūkiui. Todėl perkeldami dalį stumbrų į Dzūkijos nacionalinį parką ne tik stabilizuosime bandos dydžio augimą, bet ir užtikrinsime gyventojų bei jų turto saugumą“, – pranešime sakė aplinkos viceministras Kęstutis Šetkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas