Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 27

Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė merams gerinosi dalindama užrašų knygutes

Neseniai vykusiame Šiaulių regiono plėtros tarybos posėdyje metines veiklos ataskaitas davė šios tarybos į įvairias Europos institucijas deleguoti nariai. Tarp jų ir buvusi Šiaulių miesto vicemerė, naujoji Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė, kuri yra deleguota į Europos Sąjungos Regionų komitetą kaip Lietuvos delegacijos tikroji narė.
Daiva Matonienė
Daiva Matonienė / Vadimo Simutkino nuotr.

Pristatydama šiame komitete savo nuveiktus darbus, kelionėmis po egzotiškus kraštus už mokesčių mokėtojų pinigus pagarsėjusi politikė kaip vieną savo svarbiausių darbų įvardijo tiesiogiai išrūpintas lėšas praėjusiais metais Šiauliuose vykusioms TAFISA žaidynėms. Pastarosios žaidynės pridarė nemažų skolų Savivaldybei, galimiems nuostoliams nustatyti buvo pasamdyti auditoriai, kurie išvados dar nepaskelbė. Neoficialiais duomenimis, žadėtoji europinė parama kažkur „užstrigo“ – dar ir šiais metais nebuvo pasiekusi žaidynių organizatorių.

Po D.Matonienės pristatymo keletas Šiaulių regiono plėtros tarybos narių, aplinkinių rajonų merai bandė užduoti politikei klausimų, susijusių su TAFISA žaidynėmis ir lėšomis, tačiau įsikišo posėdžiui pirmininkavęs Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas: „Čia ne vieta tokiems klausimams. Parūpino lėšų, tuo ir baikim“.

Pati politikė į klausimus neatsakinėjo ir bandė Tarybos nariams gerintis išdalydama užrašų knygutes pastaboms pasižymėti. Tai jau ne pirmas atvejis, kai D. Matonienė bando formuoti savo įvaizdį dovanomis. Praėjusiais metais iš Indijos už mokesčių mokėtojų pinigus parkeliavusi politikė žurnalistams dalijo parsivežtus indiškus saldainius.

„Šiaulių naujienos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas