Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 04

Aplinkosaugininkai dėl Kauno MBA gamyklos veiklos kreipėsi į prokuratūrą

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Kauno valdybos pareigūnai, reaguodami į besikartojančius gyventojų skundus dėl nemalonių kvapų, sklindančių iš VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centrui priklausančios Kauno mechaninio biologinio atliekų apdorojimo gamyklos (Kauno MBA), artimiausiu metu priims sprendimus dėl poveikio priemonių taikymo, – informuojama AAD pranešimu spaudai.
Kauno MBA
Kauno MBA / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gindamas visuomenės interesą, AAD paskutinę rugpjūčio savaitę kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą su prašymu įvertinti, ar, eksploatuojant Kauno MBA, nebuvo padaryta nusikalstama veika.

„Šiuo metu laukiame Aplinkos apsaugos agentūros atliekamų tyrimų rezultatų dėl galimos aplinkos oro taršos. Įvertinę atsakymus, galėsime priimti sprendimus dėl poveikio priemonių taikymo“, – teigia AAD atstovas Jurgis Kazlauskas.

Taip pat, priklausomai nuo gautų rezultatų, bus sprendžiama dėl galimo Kauno MBA veiklos sustabdymo.

AAD pareigūnai, reaguodami į besikartojančius gyventojų skundus dėl Kauno regiono atliekų tvarkymo centrui priklausančios Kauno MBA, šio objekto priežiūrai skiria nuolatinį dėmesį – atlieka planinį ir neplaninius patikrinimus.

Kauno regiono atliekų tvarkymo centrui jau buvo įteiktas privalomasis nurodymas sutvarkyti įrenginius taip, kad juos eksploatuojant būtų laikomasi taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidime ir techniniame reglamente nustatytų sąlygų, galimai darančių įtaką ir nemalonių kvapų patekimui į aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas