Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 17

Aplinkosaugininkai kreipėsi į teismą dėl Alytaus rajono įmonės netinkamai tvarkytų atliekų

Aplinkos apsaugos departamentas penktadienį pranešė kreipęsis į teismą dėl Alytaus rajono įmonės „Transta“ netinkamai tvarkytų atliekų.
Pavojingosios atliekos
Pavojingosios atliekos / 123RF.com nuotr.

Aplinkosaugininkai siekia, kad bendrovė būtų įpareigota sutvarkyti apie 170 tonų netinkamai tvarkytų asbesto turinčių atliekų.

„Pavojingosios atliekos turi būti laikomos sandariose talpose, pakuotėse, paženklintose pavojingųjų atliekų ženklinimo etiketėmis. Kadangi „Transta“ atliekas laikė pažeisdama teisės aktus, ji buvo įpareigota susitvarkyti atliekas pagal įstatymuose reglamentuotą tvarką“, – teigė Alytaus aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnas Juozas Žuvininkas.

Aplinkosaugininkai šių metų balandį įmonei įteikė privalomąjį nurodymą ir nurodė apskaityti bei nustatyta tvarka perduoti atliekų tvarkytojams netinkamai laikomas atliekas iki birželio pabaigos.

„Terminą parinkome atsižvelgdami į būtinų darbų atlikimo apimtis ir jų sudėtingumą. Atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad įmonė neįvykdė privalomojo nurodymo, todėl byla buvo perduota teismui“, – sakė aplinkosaugininkas.

Bylos medžiaga sprendimui priimti perduota Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmams.

Už laiku neįvykdytą privalomąjį nurodymą įmonės vadovui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir skirta bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento