Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 03 16

Aplinkosaugininkų radinys: sąvartynas vidury Vilniaus miesto

„Vidury miesto turime sąvartyną ir niekam neužkliuvo, niekas nesiskundė“, – stebisi aplinkosaugininkai. Šįkart jų radinys – Vilniaus Buivydiškių gatvės 26 numeriu pažymėtame sklype nemažas sąvartynas, kuriame priversta ir sofų, ir statybinių atliekų.
Sąvartynas Buivydiškių g. 26
Sąvartynas Buivydiškių g. 26 / VRAAD Vilniaus miesto agentūros nuotr.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Vilniaus miesto agentūra nustatė, kad Buivydiškių g. 26, Vilniuje, savavališkai supiltos įvairios atliekos, taip pat – ir statybinės. Kaip 15min sakė agentūros vedėjas Evaldas Matonis, ten yra visko: statybinių atliekų, dėžučių nuo dažų, lentų nuolaužų, senų sofų ir spintų.

Krūva išties nemaža. Ši teritorija Buivydiškių g. 26 yra išnuomota bendrovei „Enifas“. 118.lt skelbia, kad bendrovė užsiima statybos ir remonto darbais. „Ta įmonė yra išsinuomojusi teritoriją ir joje dabar turime tokią netvarką“, – teigė E.Matonis.

Aplinkosaugininkai bendrovei nusiuntė raštą, kuriame informuojama apie savavališkai supiltas atliekas. „Prašome 2017 m. kovo 24 d. 9 val. atvykti įgaliotą asmenį į Vilniaus RAAD Vilniaus miesto agentūrą adresu Algirdo g. 31, 428 kab., Vilniuje, išaiškinti aplinkybes“, – rašoma bendrovei „Enifas“.

Be to, kad privalės susitvarkyti, bendrovė gali sulaukti sankcijų ne tik iš aplinkosaugininkų. Vilniaus RAAD Vilniaus miesto agentūra nusiteikusi kreiptis į atitinkamas institucijas ir dėl žemės sklypo nuomos sąlygų pakeitimo.

„Galvojame kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą, Vilniaus savivaldybę dėl nuomos mokesčio pakėlimo“, – teigė E.Matonis.

Vis dėlto aplinkosaugininkus stebina ir aplinkui daugiabučiuose gyvenantys žmonės – keista, kad toks vaizdas per jų langus jų visiškai neglumina.

VRAAD Vilniaus miesto agentūros nuotr./Sąvartynas Buivydiškių g. 26
VRAAD Vilniaus miesto agentūros nuotr./Sąvartynas Buivydiškių g. 26

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas