Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
04 04

Apmokamus laisvadienius siūlo ir paauglių tėvams: neigiamos įtakos verslui neįžvelgia

Kovojant su psichoaktyviųjų medžiagų vartojimu tarp vaikų ir paauglių Seimo narė Morgana Danielė be kita ko siūlo didinti mamadienių/tėvadienių skaičių numatant, kad papildoma apmokama poilsio diena galėtų pasinaudoti ir darbuotojai, auginantys vaikus iki 16 metų. Anot jos, tėvų dėmesio reikia ne tik mažametėms atžaloms, bet ir paaugliams, o verslui neigiamos įtakos tai esą neturės.
Morgana Danielė
Morgana Danielė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečiadienį spaudos konferencijoje Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkė M.Danielė pristatė Mokslu grįstos narkotikų prevencijos paketą.

Rūpinantis narkotinių medžiagų vartojimo prevencija, pasak jos, reikia mokslu grįstų priemonių.

Viena jų – ir daugiau tėvų dėmesio paaugliams.

Pagal dabar galiojančią tvarką mamadieniai ir tėvadieniai yra suteikiami darbuotojams, kurie augina vaikus iki 12 metų arba negalią turinčią atžalą iki 18 metų.

M.Danielė siūlo nustatyti, kad papildomos poilsio dienos būtų suteikiamos tėvams, auginantiems vaikus iki 16 metų.

Ji aiškino, kad teikti siūlymą keisti Darbo kodeksą paskatino poreikis piliečiams užtikrinti didesnes galimybes derinti darbo įsipareigojimus su šeiminiais poreikiais, akcentuojant šeimos laiką kartu bei tėvų dėmesį ne tik mažametėms atžaloms, bet ir paaugliams.

Galiojanti mamadienių/tėvadienių tvarka

  • Darbuotojams, auginantiems vieną vaiką iki 12 metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per tris mėnesius (arba sutrumpinamas darbo laikas aštuoniomis valandomis per tris mėnesius), mokant jiems vidutinį jų darbo užmokestį.
  • Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki 18 metų arba du vaikus iki 12 metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), mokant jiems vidutinį jų darbo užmokestį.
  • Darbuotojams, auginantiems tris ir daugiau vaikų iki 12 metų arba auginantiems du vaikus iki 12 metų, kai vienas arba abu vaikai yra neįgalūs, – dvi dienos per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant jiems vidutinį jų darbo užmokestį.
  • Darbuotojų, dirbančių ilgesnėmis negu 8 darbo valandų pamainomis, prašymu šis papildomas poilsio laikas gali būti sumuojamas per kelis mėnesius tol, kol susidaro papildoma poilsio diena, kuri suteikiama ne vėliau kaip paskutinį sumuojamą mėnesį.

Dėmesys mažina žalingų įpročių tikimybę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas