Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 13 /13:00

Dar vienas jungimas sukėlė aistrų Vilniuje: viskas dėl patalpų ar dėl vaikų, kuriems ši mokykla – paskutinė viltis?

Vilniaus savivaldybės taryba artimiausiame posėdyje turėjo svarstyti klausimą dėl „Gijos“ jaunimo mokyklą prijungimo prie G.Petkevičaitės-Bitės suaugusiųjų mokymo centro. Tačiau jaunimo mokyklos bendruomenė tokiam sprendimui atkakliai priešinasi ir prašo bent jau tinkamų argumentų, kad neatrodytų, jog mokyklos jungiamos tik dėl pastatų, o mokiniai nustumiami į antrą planą. Abejonių jau esama ir savivaldybėje. Ypač emocingai reagavo vicemeras Arūnas Šileris, pamatęs, kokie vaikai randa priebėgą šioje mokykloje: „90 vaikų. 90 istorijų. Suicidai. Nepavykę ir pavykę bandymai. Prievartos aukos. Gimdančios trylikametės...“
Dvi ugdymo įstaigos viename pastate Vilniaus Kauno gatvėje
Dvi ugdymo įstaigos viename pastate Vilniaus Kauno gatvėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal projektą, kuris buvo įtrauktas į Vilniaus tarybos gruodžio 13 dienos posėdžio darbotvarkę, politikai turėjo pritarti, ar leisti iki 2024 m. rugpjūčio 31 d. reorganizuoti Vilniaus miesto savivaldybės biudžetinę įstaigą Vilniaus „Gijos“ jaunimo mokyklą.

„Reorganizavimo tikslas – optimizuoti biudžetinių įstaigų veiklą, racionaliau naudoti materialinius, finansinius ir žmogiškuosius išteklius“, – rašoma sprendimo projekte.

Vis dėlto svarstymo nebus. Kaip prieš pat posėdį informavo Vilniaus miesto savivaldybės, "klausimas dėl mokyklų jungimo atsiimtas ir taryboje svarstomas nebus".

Baiminosi skubos

Pagal projektą, „Gijos“ jaunimo mokykla būtų prijungta prie G.Petkevičaitės-Bitės suaugusiųjų mokymo centro ir išnyktų kaip atskira įstaiga: „Po reorganizavimo veiksianti biudžetinė įstaiga – Vilniaus Gabrielės Petkevičaitės-Bitės suaugusiųjų mokymo centras vykdys pagrindinio ugdymo, ikiprofesinio mokymo, suaugusiųjų pradinio ugdymo, suaugusiųjų pagrindinio ugdymo, neformaliojo vaikų švietimo ir neformaliojo suaugusiųjų švietimo programas, formuos ir įgyvendins ugdymo turinį pagal Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patvirtintą Bendrąjį ugdymo planą ir bendrąsias programas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas