Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 07 20

Ar Vilniaus Radvilų gimnazijos stadionas atiteks regbininkams – paaiškės rudenį

Vilniaus miesto taryba iki rudens atidėjo Vilniaus Radvilų gimnazijos stadiono, esančio Gelvonų g. 55, nuomos klausimo svarstymą. Praėjusiame posėdyje buvo pasiūlyta susitikti su Gelvonų gatvės gyventojais bei Vilniaus Radvilų gimnazijos taryba, padiskutuoti apie projektą, išklausyti jų nuomones.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / Alfredo Pliadžio nuotr.

Reaguodama į  iuo klausimu  skleidžiamą klaidingą informaciją, neva Šeškinės gyventojai nuogąstauja, kad atnaujinus stadioną ir pritaikius jį regbiui, bus padidintas aikštyno plotas ir jame vyks aukšto rango regbio varžybos, Vilniaus miesto savivaldybė informuoja – Regbio akademija savo projekte nenumato tvarkant stadioną keisti jo gabaritų. Mokyklos stadionas liks tokio paties dydžio ir todėl, pagal galiojančius reikalavimus, jame negalės vykti jokios rimtesnės suaugusiųjų varžybos. Tad nuogąstauti dėl būsimo triukšmo varžybų metu, dėl automobilių statymo vietų ar prie gyvenamųjų namų priartėjusio aikštyno, nėra jokio pagrindo, rašoma sostinės savivaldybės pranešime spaudai.

Pasak Savivaldybės sporto specialistų, ypač senesnių mokyklų stadionai yra prastos būklės. Todėl džiaugiamasi, kai privatūs investuotojai imasi iniciatyvos savo lėšomis tvarkyti sporto aikštynus  ir jais rūpintis. Remiant tokias iniciatyvas, laimi ir miestas, ir mokyklos.

VšĮ „Vilniaus regbio akademija“ prašo išnuomoti ne konkurso būdu 25 metų terminui Savivaldybei nuosavybės teise priklausantį Vilniaus Radvilų gimnazijos sporto aikštyną adresu Gelvonų g. 55.

Akademija savo ruožtu įsipareigoja iki 2016 m. pabaigos investuoti per 1 mln. 100 tūkst. litų į stadiono rekonstrukciją ir jo pritaikymą regbiui. Klubas sutartimi įsipareigoja ugdymo įstaigai sudaryti sąlygas naudotis atnaujintu stadionu visais mokslo metais nuo 7 val. iki 16 val. arba pagal suderintą grafiką, taip pat akademija įsipareigoja atnaujintą aikštyną prižiūrėti – tai yra rūpintis aikštyno danga, aplinka, remonto darbais. Stadioną patikėjimo teise valdanti Vilniaus Radvilų gimnazija pritaria šios nuomos sutarties pasirašymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas