Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 19

Artūras Zuokas ieško kandidato, kuris prezidento rinkimuose mestų iššūkį Daliai Grybauskaitei

Ketvirtadienį spaudos konferenciją sušaukęs sostinės meras Artūras Zuokas teigė esąs pasibaisėjęs prezidentės Dalios Grybauskaitės elgesiu. Nemažai kritikos valstybės vadovei pažėręs meras pasiūlė surasti kandidatą, kuris kituose prezidento rinkimuose mestų iššūkį D.Grybauskaitei.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas

„Iki prezidento rinkimų liko 20 mėnesių. Nenoriu, kad rinkimai liktų be alternatyvos, todėl kviečiu visuomenę ieškoti kandidatų, kurie norėtų bei turėtų pasitikėjimą ir galėtų pasirengti rinkimų kampanijai. Negali būti renkamasi iš vieno kandidato, ypač tokio, kuris nesijaučia atskaitingas visuomenei“, – kalbėjo A.Zuokas.

Į klausimą, ar tik nesirengia pats mesti iššūkio D.Grybauskaitei, politikas tiesiai neatsakė. Jis aiškino, kad visuomenė turėtų rasti geriausią kandidatą, o vėliau pridūrė esantis pasirengęs vadovauti tokio žmogaus rinkimų kampanijai.

Mane sukrėtė keli prezidentės atsakymai, kad ji niekada neklysta. Paklausta apie įvykius visuomenėje ji atsakė neprivalanti už savo pareiškimus niekam atsiskaityti, - sakė A.Zuokas.

Jo manymu, jausdama, kad teks konkuruoti su stipriu kandidatu D.Grybauskaitė kritiškiau pažvelgtų į savo veiklą.

Praėjusią savaitę prezidentė dalyvavo spaudos konferencijoje, kurioje buvo apžvelgta jos trejų metų kadencija. A.Zuokas teigė buvęs sukrėstas, kaip D.Grybauskaitė atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

„Mane sukrėtė keli prezidentės atsakymai, kad ji niekada neklysta. Paklausta apie įvykius visuomenėje ji atsakė neprivalanti už savo pareiškimus niekam atsiskaityti. Jeigu aukščiausi valstybės vadovai laiko save neklystančiais ir nejaučia pareigos atsiskaityti visuomenei, tai man primena įvykius kaimyninėje valstybėje. Žinome, ką reiškia, kai valstybės vadovai laiko save neklystančiais ir niekam neatskaitingais“, – sakė jis.

A.Zuokas pridūrė, kad jeigu prezidento rinkimuose nebus alternatyvos D.Grybauskaitei, tai bus smūgis demokratijai. Jis priminė turintis dviejų sėkmingų rinkimų kampanijų organizavimo patirtį, kuomet prezidentu buvo išrinktas Valdas Adamkus.

A.Zuoką pralinksmino klausimas, ar jis nesibaimina, jog dėl kritikos prezidentei jo laukia užsienio reikalų ministro posto netekusio Vygaudo Ušacko likimas.

„Rengdamasis šiai spaudos konferencijai klausiau įvairių žmonių nuomonės. Daug kas manęs klausė, ar nebijau, kad su manimi susidoros, kad bus kaip V.Ušackui. Ar jūs suprantate, kokį klausimą mes užduodame? Nepriklausomoje Lietuvoje žmonės kažko bijo, kad už politinę intenciją gali susidoroti. Vien šis faktas rodo, kad mūsų demokratija tam tikra prasme yra pavojuje, negalime likti nuošalyje", – sakė meras.

A.Zuokas teigė nenorintis, kad jo iniciatyva būtų lyginama su Seimo rinkimams buriamu „Lietuvos sąrašu".

D.Grybauskaitė nevengia kritikos bendrovei „Icor" (buvusiai „Rubicon group" – aut.), ji ne kartą išreiškė nuogąstavimą dėl jos išsikerojimo. Su minėta kompanija nuolat siejamas A.Zuokas.

Paklaustas, ar tai nėra tikroji priežastis ieškoti alternatyvos D.Grybauskaitei, A.Zuokas aiškino, kad tai neturi nieko bendra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai