Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 05 /2023 03 06

A.Zuokas – užtikrintai apie antrą turą: „Tikrai Vilniuje nebus meras konservatorius“

Nors pastarieji dveji merų rinkimai Artūrui Zuokui sėkmingi nebuvo, tačiau jis vėl trykšta pasitikėjimu savimi. Rinkimų vakarą jis žurnalistams sakė, kad tikisi to, ko jo komanda „tikrai verta“.

Papildyta 00.38 val.

Nors suskaičiuoti balsai buvo ne jo naudai, A.Zuokas švytėjo užtikrintumu – esą tikįs savo buvimu antrame ture ir pergale jame.

„Kaip jau sakiau, jeigu reikės, mes ir velnią priversime platinti Vilniaus gatves. Išskyrus Benkunską – jo nesugebėčiau“, – įgėlė oponentus A.Zuokas.

Anot A.Zuoko, jo rinkėjai eina balsuoti jau trečią kartą, todėl jis ir yra antrame ture: „Jie taip pat yra aktyvūs ir nori pokyčių. Taip pat neabejoju, kad dalis tų rinkėjų, kurie šiandien turėjo rinktis tarp savo partijos kandidatų, parems mano kandidatūrą. Ir tikrai Vilniuje nebus meras konservatorius.“

VIDEO: Artūro Zuoko komentaras rinkimų vakaro pabaigoje: nemano, jog antrame ture kils sunkumų

Jis teigė antrame ture surinkęs balsus „visų, kurie liko“.

Pas savo rėmėjus jis grįžo pakeliui aplankęs Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos būstines. Paklaustas, ką veikė pas „laisviečius“, teigė, jog jie buvę pakeliui.

„Užėjus pas Liberalų sąjūdį, pabendravus su Egle Radvile, su kuria susitiksime ir kitą savaitę, kalbėsime apie tam tikrą bendrumą, natūralu, turėjau aplankyti ir kaimynus“, – teigė A.Zuokas, tačiau prašė neskubėti darant išvadas, kad E.Radvilė galinti pretenduoti į jo komandą.

Į paties A.Zuoko štabą jau po vidurnakčio atėjo keli Demokratų „Vardan Lietuvos“ atstovai – tarp jų ir buvęs ilgametis A.Zuoko bendražygis Žilvinas Šilgalis.

Neabejoju, kad dalis tų rinkėjų, kurie šiandien turėjo rinktis tarp savo partijos kandidatų, parems mano kandidatūrą. Ir tikrai Vilniuje nebus meras konservatorius.

A.Zuokas sakė nenorįs skubinti įvykių ir kalbėdamas, ar jau turi pažadų, kas parems jį antrame ture, tik pakartojo darysiąs viską ir Vilnius neturės mero konservatoriaus.

„Aš abejonių beveik neturėjau nuo vasario vidurio – tai Valdas Benkunskas, dabartinis vicemeras, gatvių siaurinimo patarėjas“, – apie oponentą antrame ture teigė A.Zuokas.

Jis pasidžiaugė, kad pakeitus įstatymą vicemerai nebeturės būti tarybos nariai, juos pasirinkti bus galima iš specialistų išorėje.

„Galima pakviesti kompetentingą žmogų į Vilniui svarbias pozicijas pagal tam tikras miestui svarbias sritis. Pvz., viešasis transportas, duomenų centrų kūrimas ir panaudojimas priimant sprendimus, švietimas ir t. t.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Artūras Zuokas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Artūras Zuokas

Šiandien kur kas platesnės mero galimybės pritraukti specialistus į miesto valdymą“, – kalbėjo A.Zuokas, nenorėdamas vis dėlto įvardinti, kas bus jo komandoje laimėjus rinkimus, tik pažadėjo, kad prieš antrąjį turą tų pavardžių įvardins.

Laukia vyninėje

Artūro Zuoko komanda rinkimų rezultatų laukia vyninėje A.Vienuolio gatvėje. Balsavimo apylinkėms užsidarius čia dar buvo vos keletas žmonių, tarp jų laikinasis partijos lyderis Artūras Paulauskas ir su „Laisvės ir teisingumo“ sąrašu į Vilniaus m. tarybą pretenduojantis Antanas Zabulis.

„Pasitikėjimo ir patekimo į antrąjį turą“, – apie savo viltis sakė A.Zuokas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Artūro Zuoko rinkimų štabas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Artūro Zuoko rinkimų štabas

Jis šyptelėjo išgirdęs, kad laikinasis „Laisvės ir teisingumo“ vadovas Artūras Paulauskas užsiminė, jog Vilniuje gali užtekti vieno turo: „Vilniuje, manau, kad tas nelabai įmanoma. Nereikia užmiršti, kad trečdalis gyventojų Vilniuje ne lietuviai. Daug kandidatų, ir, reikia pasakyti – stiprių kandidatų. Tai aš manau, vilniečiai turėjo iš ko rinktis. Todėl manau, kad vienas turas Vilniuje neįmanomas.“

Spėlioti, kas su juo kovos antrame ture, jis nenorėjo, esą rezultatai tuoj bus.

„Dėl antrojo turo, kaip rodo ir praktika – du kartus dalyvavau ir du kartus buvau antram ture. Tai tikrai neabejoju, kad antram ture būsiu. O pirmas turas tik pradžia. Vilniečiai nori pokyčių, o svarbiausia, kad vilniečiai, kurie palaikys mane, mano komandą, būtų aktyvūs antram ture.

Jeigu reikės, kad tie pokyčiai būtų, tai ir velnią priversim platinti Vilniaus miesto gatves“, – šmaikštavo A.Zuokas.

A.Zuoko teigimu, dveji pralaimėti rinkimai antrame ture tikrai buvo geros pamokos. Tačiau esą ši rinkimų kampanija buvusi lengva, nes žmonės labai noriai bendravo, išsakė savo lūkesčius, nuomonę.

„Norime būti favoritai pirmajame ture“

Kalbėdamas su 15min, A.Zuokas sakė, kad prieš pat rinkimų kampanijos pabaigą konkurentai ėmėsi traukti ne visai švarius ginklus, kaip jis pasisakė, „pasitelkė humoristą“, turėdamas omeny, matyt, Olegą Šurajevą. Tačiau esą prie to jis įpratęs.

„Norime būti favoritai pirmajame ture, svarbiausia, kad vilniečiai susivienytų dėl tų permainų, kurių reikia, tada švęsti galėsime antrajame ture“, – kalbėjo jis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Antanas Zabulis
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Antanas Zabulis

A.Zuokas sakė ne kartą išgirdęs, kad pirmajame ture žmonės balsuos už savo remiamos partijos kandidatą, bet antrajame ture jau partinė linija nebeįpareigoja, renkamasi asmenybę.

Jis pažadėjo, kad laimėjęs bus tas meras, kuris vienija, o ne skaldo. Esą su dauguma politinių partijų jis jau yra dirbęs, todėl bandysiąs ieškoti sutarimo ir dabar.

„Laisvės ir teisingumo“ laikinasis pirmininkas A.Paulauskas sakė, kad tikisi ne vieno antrojo turo, o esą Vilniuje galbūt užteksią ir vieno turo. Tiesa, tai pasakė su šypsena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas