Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 04

Atidarius Vilijampolės tiltą keisis viešojo transporto maršrutai

Gruodžio 12 dieną bus iškilmingai atidarytas suremontuotas Vilijampolės tiltas per Nerį.
Visuomeninio miesto transporto maršrutai keičiasi dėl Viljampolės tilto atidarymo.
Visuomeninio miesto transporto maršrutai keičiasi dėl Viljampolės tilto atidarymo. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Eismą tiltu numatoma atidaryti naktį iš gruodžio 12 į 13 dieną. Informacija apie pasikeitusius autobusų, troleibusų ir maršrutinių taksi maršrutus skelbiama Kauno miesto savivaldybės interneto puslapyje www.kaunas.lt  ir spaudoje. Be to, transporto eismo schemos bus dalijamos Kauno autobusuose ir troleibusuose.

Vilijampolės tiltas remonto darbams buvo uždarytas 2008 metų kovo 8 dieną. Pagal sutartį tilto remonto darbai turėjo būti atlikti iki 2009 m. kovo 9 dienos, tačiau darbai baigti anksčiau. Viso tilto rekonstrukcija kainavo apie 17 mln. litų. Tilto kapitalinio remonto techninį projektą atliko AB „Miestprojektas“ ir valstybės įmonė „Transporto ir kelių tyrimo institutas“. Tilto kapitalinį remontą atliko AB „Kauno tiltai“. Dabartinis tiltas, jungiantis Kauno senamiestį ir Vilijampolę, buvo pastatytas 1960 metais pagal „Pramtransprojekt“ projektą. Bendras šio tilto ilgis 287,55 m.

Remontuojant tiltą, buvo sumontuoti daugiau nei 200 naujų turėklų blokų, įrengta 534 metrai metalinių turėklų, paklota nauja danga, sutvarkyti prietilčiai ir konusai. Buvo pastatytos naujos metalinės atramos, rekonstruoti troleibusų kontaktiniai ir tilto apšvietimo bei ryšių tinklai, įrengtas tilto šventinis apšvietimas.

Suremontuotam Vilijampolės tiltui siūloma suteikti žymaus Lietuvos visuomenės ir kultūros veikėjo, pramonininko ir tiltų inžinieriaus Petro Vileišio vardą. Lapkričio mėnesį Kauno savivaldybės kolegija savo posėdyje pritarė tokiam pasiūlymui. Numatoma, kad gruodžio 5 dienos posėdyje Kauno miesto savivaldybės taryba pritars siūlymui Vilijampolės tiltui suteikti P.Vileišio vardą.

Pasikeitusių maršrutinių taksi maršrutų ieškokite gruodžio 11 dienos „15min“ numeryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas