Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 12 19

Atidaromas pirmas improvizuotas Vilniaus vandens muziejus

Menišką ir ekologišką idėją Menų spaustuvėje šį savaitgalį įgyvendins jungtinės Lietuvos ir Didžiosios Britanijos meninės pajėgos: improvizuotas pirmasis Vilniaus vandens muziejus veiks Menų spaustuvės rūsyje vienintelę dieną – šeštadienį, gruodžio 20-ąją. Muziejus dirbs nuo 13.00 iki 13.40 val., o jo kūrėjai žada smagią kelionę po vandeningas, skystas ir slidžias paslaptis.
Menų spaustuvė
Menų spaustuvė / Organizatorių nuotr.

Nuo lapkričio mėnesio su lietuviais scenos menininkais dirbantys svečiai iš Didžiosios Britanijos „Volcano“ teatro – režisierius Paulas Daviesas ir choreografė Catherine Bennet – nevadina šio pasirodymo spektakliu. Greičiau tai kūrybinių dirbtuvių, vykusių dvi savaites, rezultatų pristatymas. Kūrybinės dirbtuvės, kurių pirmame etape dalyvavo beveik dvi dešimtys skirtingų sričių Lietuvos scenos menininkų, rėmėsi vandens tema. Iš improvizacijų, mokslinės medžiagos bei nūdienos pasaulio aktualijų, susijusių su vandeniu, buvo kuriamos būsimo spektaklio dalelytės. Jos, tikėtina, kitąmet virs spektaklio „Nuostabus vandens gyvenimas“ premjera.

„Pirmuoju Vilniaus vandens muziejumi“ pavadintame improvizuotame spektaklyje dalyvaus keturi lietuviai aktoriai: Jolanta Kriščiūnaitė, Sonata Visockaitė, Toma Vaškevičiūtė ir Irmantas Bačelis. Vandens garsų improvizacijomis užsiims muzikantas Tomas Dobrovolskis, grojantis savo išrastais perkusiniais instrumentais – vario ir stiklo gaubliais bei kitais „muziejaus“ eksponatais. Vaizdo instaliacijas vandens tema kurs ir pristatys vaizdo menininkė Aurelija Maknytė. Būsimose Menų spaustuvės žiūrovų drabužinės, bufeto ir jau esamų tualetų erdvėse su įvairius H2O pavidalus pristatančiais eksponatais nemokamai pažindins „Pirmojo Vilniaus vandens muziejaus“ direktorius.

Improvizuoto spektaklio „Pirmasis Vilniaus vandens muziejus“ pristatymas vyks Menų spaustuvėje rūsyje gruodžio 20 d. 13 val. Bilietų kaina – geranoriška šypsena ir ekologiška laikysena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas