Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas: milijoninio R.Karpavičiaus palikimo istoriją būtina tirti iš naujo

Garsioje byloje, kurioje kovojama dėl mirusio milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus testamento panaikinimo, šiandien svarbų sprendimą paskelbė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), rašo lrytas.lt. LAT nutarė panaikinti Vilniaus apygardos teismo 2023 m. rugpjūčio 1 dienos nutartį ir perduoti šią civilinę bylą iš naujo nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.
Raimondas Karpavičius
Raimondas Karpavičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Atmetęs milijonieriaus R.Karpavičiaus sūnaus Roko skundą, anksčiau teismas skelbė, kad prieš mirtį velionio pasirašytas testamentas yra teisėtas ir turi juridinę galią, todėl paveldėti milijonieriaus turtą turi teisę 2019 m. kovo 28 d. su juo susituokusi kaunietė Aistė Grybauskienė (po santuokos sudarymo pasirinkusi Karpavičienės pavardę), ir brolis Henrikas Karpavičius.

Aukščiausiasis Teismas dabar pabrėžė, kad Vilniaus apygardos teismas buvo nepagrįstai neskyręs žodinio bylos nagrinėjimo ir nesudaręs ieškovui galimybės žodžiu apklausti ekspertų, pateikti savų argumentų.

Apygardos teismas turės iš naujo nagrinėti ir įvertinti įrodymus, faktines bylos aplinkybes.

„Man svarbiausia – ne turtas. Noriu, kad būtų atkurtas teisingumas ir tie, kurie siekia bet kokia kaina užvaldyti mano tėvo palikimą, gautų, ko nusipelnė“, – portalui lrytas.lt sakė R.Karpis.

15min primena, kad po pernykščio Vilniaus apygardos teismo verdikto buvo skelbiama, jog milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus turtus teisėtai paveldėjo Aistė Grybauskienė ir Henrikas Karpavičius.

Skaičiuojama, kad mirusio verslininko turtas gali siekti daugiau nei 100 mln. eurų.

Teismas dar 2020 m. vasarą pradėjo iš esmės nagrinėti mirusio pieno perdirbimo įmonės „Marijampolės pieno konservai“ akcininko ir vadovo Raimondo Karpavičiaus testamento bylą.

Ieškinį prieš metus mirusio verslininko broliui Henrikui ir sutuoktinei Aistei Karpavičienei, kuriems paliko palikimą, Vilniaus miesto apylinkės teismui pateikė jo sūnus Rokas Karpis – jis nesutiko su tėvo valia ir ginčijo testamentą, prašydamas jį pripažinti negaliojančiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas