Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aukštą Kauno valdininką įklampino rūkyta žuvis

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį konstatavo, kad Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis nesilaikė draudimo priimti dovanas.
Aloyzas Pakalniškis
Aloyzas Pakalniškis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Atlikusi tyrimą VTEK nusprendė, kad Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A.Pakalniškis negalėjo priimti dovanų iš bendrovės vadovo, su kuriuo jiis, kaip savivaldybės atstovas, buvo sudaręs galiojančias paslaugų teikimo sutartis.

Tyrimo metu nustatyta, kad A.Pakalniškis 2022 m. rugsėjo 22 d. susitiko su minėtos bendrovės vadovu ir iš jo neatlygintinai priėmė rūkytos žuvies produkcijos. Tokiais savo veiksmais A.Pakalniškis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Atsižvelgdama į tyrimo metu nustatytas aplinkybes VTEK nusprendė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui siūlyti imtis administracinių priemonių, užtikrinančių Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų, reglamentuojančių dovanų ar paslaugų priėmimą, laikymąsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas