Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 02

Aušrinė Armonaitė: siūlome neapkrauti nelogiškais ribojimais ūkinių veiklų

Visi verslai suinteresuoti veikti ir saugiai veikti. Ir taip turėtume į juos žiūrėti, o neapkrauti nelogiškais ribojimais, prieš trečiadienio Vyriausybės posėdį sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Vis dėlto ji nenorėjo sukonkretinti, kurie būtent reikalavimai yra nelogiški.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Klausiama, ar Vyriausybėje trūksta sutarimo dėl to, kad atsisakius galimybių paso atsiras papildomų ribojimų verslams, A.Armonaitė teigė: „Sutarimas yra, kad galimybių pasas padėjo išvengti karantino, atlaikė keletą reikšmingų pandemijos bangų. Omikronas yra kitokia atmaina, tikslingumas galimybių paso yra sumažėjęs, Europoje šalys pamažu atlaisvina, nuiminėja reikalavimus, tą darome ir mes.

Apie liekančius, tai nėra nauji įvedami ribojimai, jie yra suderinti su verslu, dėl kvadratūros turiu omeny, dėl operacijų vadovo įsakymo Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo Sveikatos ministerijai, kolegoms neįvedinėti, neapkrauti nelogiškais papildomais ribojimais ūkinių veiklų, nes vis dėlto ir prisitaikyti prie tų reguliavimų reikia, ir, matyt, mes vis tiek jau turime daugiau žmonėms atsakomybės suteikti.“

Ministrė sako turinti omeny kaukių dėvėjimą, atsargumą, kadangi visi nori nesusirgti.

Vis dėlto ji sako nemačiusi operacijų vadovo reikalavimų, todėl negalinti komentuoti, kurie reikalavimai verslui galėtų būti jos įvardinti kaip nelogiški.

Esą šiuo metu konsultuojamasi, o ministerija siūlo neapkrauti verslo ribojimais.

„Visi verslai suinteresuoti veikti, veikti saugiai. Mes taip ir turėtume į juos žiūrėti, ne kaip į galimus pažeidėjus, kuriems čia reikia išrašyti visokius ribojimus. Reikia aiškiai deklaruoti, ką rekomenduoja specialistai, kaip užtikrinti tą sveiką aplinką, kad būtų galimybė veikti“, – teigė ministrė.

Paklausta, ar dėl ribojimų susidarančios eilės prie vaistinių, parduotuvių, kai stovima ir lauke, yra vienas iš nelogiškų ribojimų, A.Armonaitė pritarė.

Ministrės teigimu, reikia išvengti eilių lauke, nepatogumų žmonėms, tai esą vienas iš tikslų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas