Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 04

Automobilių stovėjimo vietų rezervavimas Vilniuje: kodėl vieniems leidžiama, o kitiems ne?

Automobilių statymo problema Vilniaus mieste, ypač – centrinėje jo dalyje, yra didžiulė. Su ja susiduria ne tik tie, kurie atvažiuoja dėl vienokių ar kitokių reikalų, bet ir gyventojai. Kaip tik dėl pastarųjų noro turėti jiems rezervuotą konkrečią stovėjimo vietą kilo konfliktas su Vilniaus savivaldybe, pasiekęs net Seimo kontrolierių. Savivaldybė ginasi viską dariusi pagal patvirtintą tvarką.
Rezervuotos automobilių stovėjimo vietos
Rezervuotos automobilių stovėjimo vietos / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

Susimokėtų, bet nori rezervacijos

Į 15min redakciją kreipėsi vilnietis (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), kuris kartu su vyresnio amžiaus tėvais gyvena pačiame sostinės centre, Dainavos gatvėje. Tėvai nustatytos negalios neturi, tačiau dėl amžiaus sunkiai juda, tad šeimai labai pravestų rezervuota vieta automobiliui – jie sutinka sumokėti nustatytą rinkliavą, svarbu, kaip sako vyras, išvengti nuolat kylančių problemų dėl parkavimo.

Su tokiu prašymu vilnietis šiemet vasarį kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę, papildydamas, kad žino atvejų, kaip Rotundo g. gyvenantys žmonės jau ne vienerius metus rezervuoja vietą šalia namų ir yra labai tuo patenkinti.

Bet atsakymas, kaip pasakoja vyras, jį gerokai nuvylė.

Tvarka neleidžia

Infrastruktūros grupės patarėjas Marius Maldeikis jau kitą dieną jam atsakė, kad automobilių stovėjimo vietos Vilniaus mieste gali būti rezervuojamos pagal tarybos sprendimu patvirtintą automobilių stovėjimo vietų rezervavimo tvarką: „Šioje tvarkoje nustatyta, kad gatvėje, kur yra 10 ar mažiau stovėjimo vietų, automobilių stovėjimo vietos negali būti rezervuotos.

Dainavos g. yra 10 bendro naudojimo stovėjimo vietų ir viena neįgaliųjų stovėjimo vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas