Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 12

Po nelaimės šalia Vilniaus – peticija dėl gatvės: jei ją geriau prižiūrėtų, gal mergaitė būtų sveika

Praėjusią savaitę netoli Vilniaus esančiuose Avižieniuose įvyko skaudi nelaimė – pėsčiųjų perėjoje partrenkta mergaitė. Ji su daugybe sumušimų ir lūžusiais kaulais atsidūrė ligoninėje. Įvykis vietinius paskatino vėl priminti apie tai, kad pagrindinė šios augančios Vilniaus rajono gyvenvietės gatvė tinkamo dėmesio nesulaukia. Danga susidėvėjusi, šaligatvių, apšvietimo trūksta. Bendrovė „Via Lietuva“ teigia, kad pokyčių dar teks palaukti.
Avižieniai
Avižieniai / 15min nuotr.

Krašto kelias Nr. 171 Bukiškis–Sudervė–Dūkštos kerta Avižienių gyvenvietę ir čia vadinasi Sudervės gatve. Automobilių srautai čia išties dideli, kadangi per pastaruosius kelis dešimtmečius išaugo ir patys Avižieniai, ir aplinkiniai kaimai. Net kažkada buvę dirbami laukai daug kur tapo naujais gyvenamaisiais kvartalais.

Skundžiasi ne vienerius metus

Tik gatvė išliko daug kur visiškai nepakitusi. Vietomis remontuota, su naujais greičio ribojimo kalneliais, bet vis dėlto tokia pati siaura, be šaligatvių ir apšvietimo.

Avižienių gyventojai jau seniai skundžiasi – infrastruktūra gyvenvietėje keičiasi itin lėtai. Ypatingos kritikos jau daug metų nusipelno ir pagrindinės gatvės valdytoja AB „Via Lietuva“, anksčiau buvusi Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Anot gyventojų, kaip tik iš šios bendrovės jie norėtų daugiau dėmesio, nes ji ir turėtų Sudervės gatve tinkamai rūpintis – atnaujinti, galbūt net praplatinti, jeigu galimybių būtų, įrengti šaligatvius ar pėsčiųjų, dviračių takus, apšvietimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas