Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 07 /11:26

Po tyrimo KTU gimnazijos matematikos mokytojas atleistas, medžiaga perduota policijai

Vidinės komisijos, kuri buvo sudaryta tirti vieno Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos pedagogo elgesį, tyrimas yra baigtas. Vienas geriausių ir autoritetingiausių matematikos mokytojų atleistas iš pareigų už šiurkštų drausmės pažeidimą, – pranešimu spaudai informavo KTU.
KTU gimnazija
KTU gimnazija / KTU nuotr.

Visa surinkta medžiaga įpareigojo komisiją net kreiptis į Kauno miesto policiją, kuri spręs dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Svarbu pabrėžti, kad komisija rėmėsi neanoniminiais ir anoniminiais skundais bei liudijimais, kurie apima laikotarpį nuo kelių pastarųjų mėnesių iki daugiau nei 10-ies metų.

„Suprantame, kad ši tema yra labai jautri, tačiau raginame visų šalies mokyklų vaikus, jų tėvus, darbuotojus, kurie susiduria su neetišku elgesiu ar yra nukentėję – netylėti ir kreiptis tiek į savo mokyklos vadovus, tiek į teisėsaugos institucijas“, – rašoma KTU pranešime spaudai.

Spalio 7 dieną 15 valandą Kauno apskrities policija 15min teigė pareiškimo dar negavusi.

Skundė ne vienas asmuo

„Šitos informacijos, kadangi perduota medžiaga policijai, kol kas negaliu atskleisti“, – paklaustas, kelių skundų dėl mokytojo elgesio iš viso sulaukė, 15min penktadienį teigė KTU gimnazijos direktorius Tomas Kivaras.

Jis tik patikino, kad skundas gautas iš daugiau nei vieno asmens. Be to, yra ne tik anoniminių, bet ir neanoniminių pranešimų. Kai kurie kreipėsi į komisiją po to, kai jau buvo pradėtas tyrimas, o mokytojas nušalintas nuo pareigų.

„Įvykiai siekia praėjusius mokslo metus ir senesnius. Apie šių metų įvykius nėra kalbama“, – informavo KTU gimnazijos direktorius.

Iš pareigų atleistas mokytojas KTU gimnazijoje dirbo nuo pat jos įkūrimo 1989 metais. Buvo gerbiamas ir žinomas matematikas. Paklaustas, kaip vertina apie kolegą paaiškėjusius faktus, T.Kivaras atsakė, kad viešumoje vidinių gimnazijos santykių stengiasi neaptarinėti.

Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Kivaras
Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Kivaras

„Tai nėra lengvas sprendimas nei man, nei gimnazijos bendruomenei. Turėjau atsižvelgti į tyrimą atlikusios komisijos rekomendaciją ir priimti sprendimą, o jis nėra lengvas. Mokytojas buvo atleistas spalio 6 dieną, policijai informacija perduota šįryt“, – patikino jis, nepanoręs atskleisti ir paties atleisto pedagogo reakcijos – ar jis pripažino kaltę, ar ją neigė.

Mokytojas nesutinka su kaltinimais

15min primena, kad neseniai redakcija sulaukė anoniminio pranešimo, jog KTU gimnazijos mokytojas neva nušalintas nuo darbo dėl galimo seksualinio priekabiavimo prie mokinių, vyksta tyrimas.

15min šaltinis teigė, kad mokytojas neva pasikvietė dvi mokines į kavinę, su jomis nepadoriai kalbėjo „apie seksą“, dalinosi savo patirtimi, pasakojo apie kitų moksleivių patyrimus, prašė išsipasakoti.

Taip pat mokytojas neva kvietėsi mokines į namus mokyti matematikos.

Paklaustas, ar pasitvirtino skunde minimi priekabiavimo faktai ir už kokį elgesį pedagogas buvo atleistas, T.Kivaras nenorėjo to komentuoti.

„Galiu pasakyti tik tai, kad ne vien tik šitos minimos aplinkybės“, – paaiškino KTU gimnazijos direktorius.

Vos prasidėjus tyrimui, pats mokytojas15min tikino net negirdėjęs, kuo yra kaltinamas. Komentuoti situaciją jis tuomet atsisakė.

Spalio 7 dieną mokytojas 15min jau tikino: „Nesutinku su kaltinimais. Savo teises ginsiu įstatymo numatyta tvarka. Šiuo metu daugiau komentarų neturiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas