Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 04 /12:57

Baltarusių pasieniečiai praneša apie Baltarusijos pasienyje mirusį irakietį

Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje, Benekainių gyvenvietės apylinkėse mirė Irako pilietis, trečiadienį pranešė baltarusių Valstybės sienos komitetas. Lietuvos pasieniečiai sako negavę informacijos iš Baltarusijos pareigūnų apie šį įvykį ir teigia sužinoję apie tai iš žiniasklaidos.
Baltarusijos pasienis
Baltarusijos pasienis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Sunkios būklės neslaviškos išvaizdos vyriškį aptiko baltarusių pasieniečiai“, – pareiškė Komiteto atstovas Antonas Byčkouskis.

Pasak jo, pasieniečiai bandė suteikti tam vyrui pirmąją pagalbą, bet jis mirė.

„Lietuvos pasieniečiai apie tai sužinojo stebėdami užsienio žiniasklaidos priemonių turinį ir socialinius tinklus“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas.

Šią baltarusių paskelbtą informaciją spaudos konferencijoje trečiadienio popietę pakomentavo Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Tai yra dezinformacija, kurią skleidžia Baltarusijos režimas, turėdamas tam tikrus tikslus. Tokių dalykų, aš manau, nėra net prasmės komentuoti. (...)

Joks bendradarbiavimas su Baltarusijos puse dabar neįmanomas, nes jis tiesiog nevyksta. Jis net negali vykti, kai Baltarusijos pareigūnai patys dalyvauja šiame procese ir mes turime įrodymų. O tai, kas vyksta, yra aišku, kad prieš Lietuvą yra ataka vykdoma. Ta dezinformacija, kuri dabar skleidžiama, yra veikimas prieš Lietuvą. Ir nėra prasmės tai komentuoti“, – kalbėjo ministrė.

A.Bilotaitė teigė esanti tikra, kad šioje situacijoje tikrai būsią „visokių sukurtų istorijų“, taip siekiama kompromituoti pareigūnų darbą ir pačią Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas