Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 08

Baltarusių žurnalistė skundžiasi dėl nepratęsto leidimo gyventi Lietuvoje: nagrinėjimą sustabdė

Už Baltarusijos ribų veikiantis portalas „Belsat“ skelbia, kad jų žurnalistė, gyvenanti Lietuvoje nuo 2020 m. rudens, kreipėsi į Migracijos departamentą su prašymu pratęsti leidimą gyventi, tačiau sulaukė atsakymo „Prašymo nagrinėjimas sustabdytas“. Baltarusė tikina bijanti, jog teks išvykti, nors net nežinanti, kuri institucija ir kokių dokumentų nepateikė. Migracijos departamentas aiškina, kad teisę sustabdyti nagrinėjamą numato teisės aktai.
Migracijos departamentas
Migracijos departamentas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kreipėsi ne pirmą kartą

Kaip rašo belsat.eu, šios žiniasklaidos priemonės žurnalistė Anastasija (vardas pakeistas) į Lietuvą atvyko 2020 metų rudenį: „Tada baltarusiams veikė vadinamieji „humanitariniai koridoriai“, ji pateko pagal tam tikrą Lietuvos užsienio reikalų ministerijos sąrašą. Gavo iš pradžių laikinąją vizą, paskui nacionalinę D klasės vizą, tuomet – dukart humanitarinius leidimus gyventi. Problemų dėl to nekildavo.

Prieš daugiau nei du mėnesius baltarusė padavė dokumentus jau trečiam leidimui gyventi Lietuvoje dėl humanitarinių priežasčių, o lapkričio 30 d. iš Lietuvos Migracijos departamento gavo pranešimą.

Tame pranešime moteris informuota, kad jos prašymo dėl leidimo keitimo nagrinėjimas sustabdytas, nes „nėra gauti kompetentingos institucijos atsakymai, būtini sprendimui priimti“. Esą nagrinėjimas bus atnaujintas gavus reikiamą informaciją.

„Twitter“ nuotr./Televizija „Belsat“
„Twitter“ nuotr./Televizija „Belsat“

Kaip teigiama straipsnyje, Anastasijai nebuvo patikslinta, kuri institucija nėra pateikusi reikalingų atsakymų, tačiau esą patarta išvykti iš Lietuvos, „kad nebūtų pažeisti įstatymai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas