Pagal susiklosčiusią tradiciją iš karto po Naujųjų metų Prancūzijos ministerijose ir kitose valstybinėse įstaigose rengiami brangiai kainuojantys priėmimai. Tačiau dabar tai turės keistis. Prieš Naujuosius metus pats premjeras Francois Fillonas sukvietė savo ministrus ir nurodė, kad šventės turi būti surengtos „kukliai ir santūriai“. Dėl krizės kai kurie ministrai, pavyzdžiui, gynybos ministras Herve Morinas, nutarė apriboti rengiamų banketų skaičių ir radikaliai „sukūdino“ tradicinį meniu. Finansų ministerijai teko išsiversti be garsiojo žąsų kepenėlių pašteto, šampano ir kalno pyragaičių. Vietoj jų buvo vaišinamasi sūdytais riešutėliais, jei ceremonija vyko vidurdienį, ir migdolų plokštainiu, jei šventė vyko po pietų.
Kai kurios valstybinės įstaigos nuėjo dar toliau ir atsisakė tradicinių renginių kaip Tulono prefektūra arba Banjolė miesto, esančio Il de Frans regiono centre, merija. Visi likusieji savo darbuotojams surengė daug mažiau naujametinių banketų. Pavyzdžiui, šiemet Paryžiaus rotušėje jų skaičius buvo sumažintas nuo 12 iki 6 ir jie buvo ne tokie prašmatnūs.