Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 29 /17:31

Dėl pabėgusių migrantų R.Karbauskis kaltina ministrę: „Ji turi pasitraukti“

Vietos, kuriose apgyvendinami į Lietuvą iš trečiųjų šalių patekę migrantai, bus saugomos labiau, gyvenvietėse patruliuos daugiau policijos pareigūnų, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Tokių priemonių imamasi po to, kai paaiškėjo, jog nuo sausio iš Lietuvos pabėgėlių ir migrantų apgyvendinimo vietų pasišalino 704 migrantai, 558 iki šiol nerasti. „Valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio įsitikinimu, pranešti apie papildomą apsaugą, esant tokiai situacijai, neužtenka.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Stovyklose apgyvendintų migrantų apsaugą, pasak vidaus reikalų ministrės, nuo šiol turės užtikrinti apsaugos koordinatoriai.

„Mes kalbame apie objektų, kuriuose apgyvendinami migrantai, apsaugą. Yra sprendimas operacijų vadovo, kad atsiranda apsaugos koordinatorius, konkrečiai atsakingas už apsaugą.

Tai yra aktualu, kadangi, kaip suprantate, esame pasidaliję objektus. Vieni objektai yra Vidaus reikalų ministerijos pavaldume esantys, o kiti – Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Siekiant užtikrinti vienodą apsaugos lygį, bus paskirti apsaugos koordinatoriai“, – trečiadienį prieš Vyriausybės žurnalistams komentavo A.Bilotaitė.

Apsaugos koordinatoriais, pasak jos, taps žmonės iš vidaus reikalų sistemos.

Į migrantų apsaugą taip pat įsijungs ir daugiau policijos pareigūnų.

„Taip pat papildomai stipriname pajėgas patruliuojančių policijos automobilių. Papildomas pajėgas telkiame tam, kad būtų apsaugoti patys objektai“, – priemones vardijo ministrė.

Kiek konkrečiai pareigūnų dabar užtikrina migrantų apsaugą, A.Bilotaitė atsisakė nurodyti:

„Nenorėčiau vardyti skaičių, nes tai irgi yra tam tikra informacija, kurią gali panaudoti prieš mus. Mes matome tam tikras grėsmes ir skiriame papildomas apsaugos pajėgas dėl gyventojų, kurie gyvena aplinkui. Taip pat siekdami, kad migrantai nepasišalintų.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė

Ministrės reikalauja trauktis

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas R.Karbauskis sukritikavo ministrės įvardytas priemones, kurių imamasi siekiant užkardyti migrantų pabėgimus.

Pasak jo, A.Bilotaitė turėtų trauktis iš pareigų.

„Po tokios skandalingos informacijos, vidaus reikalų ministrė konservatorė A.Bilotaitė turi prisiimti visą jai tenkančią atsakomybę ir kuo skubiau pasitraukti. Kai jau paaiškėjo, jog nuo sausio iš Lietuvos pabėgėlių ir migrantų apgyvendinimo vietų pasišalino 704 migrantai, 558 iki šiol nerasti, neužtenka pranešti, kad bus stiprinama apsauga“, – feisbuke rašė politikas.

„Kaip į tokią informaciją turėtų reaguoti pasienyje gyvenantys piliečiai? Ar jie jaučiasi saugūs? Kas nutiko su stovyklas palikusiais migrantais? Kur jie dabar? Jeigu buvo skiriamas finansavimas visiems migrantams, kas nutiko su lėšomis, kurios buvo skirtos pabėgusiems iš stovyklos? Kur nukeliavo jų maistas ir kt. paslaugos? Kaip vykdoma apskaita?

Kyla labai daug klausimų“, – vardijo R.Karbauskis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Jo vertinimu, „su tokios nekompetentingos ministrės vadovaujama ministerija visko galėjo ir dar gali nutikti“.

„Kaip pasitikėti ir tikėti šios Vyriausybės kitais ministrais? Kur I.Šimonytės atsakomybė? Bet kokios kaltų paieškos, kai pati Vyriausybė kalta ir dar meluoja, slėpdama nuo visuomenės tokius faktus, jau nebepadės“, – pridūrė LVŽS lyderis.

Duomenis apie iš Lietuvos pabėgusius migrantus 15min pateikė Vidaus reikalų ministerija. Apie tai daugiau – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai