Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 13

Beveik 15 metų pažadų: prie kelio asfaltavimo prisidėję gyventojai jo remonto nesulaukia

2009 metais iškilaus poeto, keliautojo Vladislavo Sirokomlės vardu pavadinta gatvė Mykoliškių kaime Vilniaus rajone pagaliau buvo išasfaltuota. Tačiau gyventojų, kurie prie darbų prisidėjo, džiaugsmas truko neilgai – jau po metų atsirado provėžos. Remontuoti niekas neskubėjo, Vilniaus rajono savivaldybė, kuriai kelias ir priklauso, žmones tik maitino pažadais – „kitąmet suremontuosime“.
V.Sirokomlės gatvė Mykoliškių kaime
V.Sirokomlės gatvė Mykoliškių kaime / V.Sirokomlės g. gyventojų nuotr.

Vilniaus rajono Rukainių seniūnijoje esančiame Mykoliškių kaime – garsiu V.Sirokomlės vardu pavadinta gatvė. Asfalto ji sulaukė 2009-aisiais, o jau po metų tam naujam asfaltui būtų pravertęs rimtas remontas.

Gyventojai prisidėjo

Taip 15min sakė šioje gatvėje gyvenantis Aleksandras. Anot jo, gyventojai savo lėšomis prisidėjo nemažai, kad ši gatvė taptų gražesnė ir tvarkingesnė – vežė žvyrą, rengė pagrindą asfaltavimui. Paskui kiekvienas gyventojas prie savo namo pasistatė ir po apšvietimo stulpą, ant kurio įrengti žibintai elektrą gauna iš tų namų ūkių ir už ją sumoka patys gyventojai.

Tačiau pati gatvė nėra privati ar tik šiam kvartalui skirta. Jos gale – vienas garsesnių Vilniaus rajono kultūrinių objektų, V.Sirokomlės muziejus su lauko estrada įvairiems renginiams šalia.

„Jau kai paklojo pirmą sluoksnį, pamatėme, kad tas asfaltas toks lyg purus, su taškeliais, tuščiomis vietomis. Atkreipėme dėmesį, buvo atvažiavę ir savivaldybės atstovai, laboratorijos specialistai, kurie padarė tyrimą ir nurodė pakloti dar vieną sluoksnį, nes pirmasis buvo nekokybiškai paklotas.

Nesu specialistas, bet tuomet kalbėta, kad pirmasis sluoksnis buvęs per plonas. Be to, kloti asfaltą pradėjo nuo kalno, tad esą volas važiuodamas greitėja ir negali tinkamai supresuoti asfalto.

Paklojo antrą sluoksnį ir viskas, kelias baigtas. Bet problemų atsirado jau po metų“, – kalbėjo Aleksandras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas