Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 11

Iš emigracijos grįžusios poros vaikui neatsirado vietos darželyje: „Per 7 metus Norvegijoje su tokiu absurdu nesusidūrėme“

Birštone veikia du darželiai, kurie vasarą atostogauja pamainomis – vienas liepą, kitas rugpjūtį, tad visi norintys turi sutilpti į vienas patalpas. Birštonietis Mantas su žmona dar gegužę parašė prašymą ir manė, jog vietą darželyje savo atžalai užsitikrino, tačiau rugpjūčio 1-ąją paaiškėjo, kad ne. Ir niekas per 3 mėnesius nesugebėjo to šeimai pranešti. „Už valandos turiu būti darbe, o vaikas namuose“, – pyko jis.
Birštono lopšelis-darželis „Giliukas“
Birštono lopšelis-darželis „Giliukas“ / Skaitytojo Manto nuotr.

Kaip 15min pasakojo birštonietis, jie su žmona augina priešmokyklinuką vaiką, kuriam vasarą suėjo 7-eri. Birštone veikia du darželiai, kurie vasaromis pamainomis eina atostogų, tad perima vienas kito vaikus.

„Nepaisant to, kad kas vasarą jie mėnesius kaitalioja, kuris darželis atostogauja kurį mėnesį, viskas kaip ir veikė puikiai iki dabar.

Dar gegužę sulaukėme žinios, kad tam, jog vaikas vasarą galėtų lankyti darželį, reikia parašyti prašymą. Taip ir padarėme, nes esame dirbantys. Tyla iki rugpjūčio 1 dienos. Nuvedame tą dieną vaiką į „Giliuką“ ir sužinome, kad mūsų prašymo negali patenkinti, nes nėra vietos. Direktorė tik rankomis skėsčioja.

Žodžiu, situacija tokia, kad už valandos reikia būti darbe, o vaikas namie. Ką daryti?“ – situaciją nupasakojo Mantas.

Neturėjo paaiškinimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas