Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 15

Biržų policija ieško, kas prie Parovėjos bendruomenės namų iškėlė raudoną vėliavą

Prie Parovėjos bendruomenės namų (Biržų r.) suplevėsavo iškelta raudona vėliava su sovietiniais simboliais – pjautuvu ir kūju. Tokia plazdėdavo Lietuvoje, kai ji buvo okupuota SSRS.
Parovėjoje buvo iškelta raudona vėliava
Parovėjoje buvo iškelta raudona vėliava / "Šiaurės rytų" nuotr.

Sovietų Sąjungos vėliavą gyventojai privalėdavo kelti įvairių švenčių metų. Nepriklausomoje Lietuvoje sovietinius simbolius demonstruoti buvo uždrausta. Prie Parovėjos bendruomenės namų vėliava suplevėsavo lapkričio 7 – ąją. Tokiu būdu buvo priminta, kad kaip tik šiuo metu buvo minima Spalio revoliucijos diena – viena didžiausių sovietmečio švenčių.

Lapkričio 7-osios rytą į darbą ėję Parovėjos seniūnijos darbuotojai išvydo kabančią raudoną vėliavą. Laikinai seniūnės pareigas einanti Parovėjos seniūnijos specialistė Aldona Grigaliūnienė teigė, kad dėl įvykio buvo pakviesta policija.

Kol pareigūnai atvyko į kaimą, vėliava raudonavo prie bendruomenės pastato.

Biržų policijos komisariato atstovė spaudai Zita Žalinkevičienė teigė, kad įvykis tiriamas. Už iškeltą Sovietų Sąjungos vėliavą gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų. Kokios baudos nusipelnė raudonos vėliavos kėlėjas, spręs teismas. Nusižengėlis pirmadienį dar nebuvo nustatytas.

Parovėjiškiai įvykį vertina įvairiai. „Tai nevykęs pokštas“, - sako seniūnijos specialistė A. Grigaliūnienė. Tačiau neatmestina, kad tokiu būdu gali būti išreikštas požiūris į Lietuvos nepriklausomybę ar į Parovėjos bendruomenės veiklą.

Sovietinių ir nacistinių simbolių draudimas Lietuvoje įsigaliojo 2008 m.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento