Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 19

Blaivaus ir aktyvaus poilsio šventė „Voveriai 2015“ visai šeimai

Šeštadienio popietę Voveriuose (Šakių raj.) šurmuliavo jau antrus metus iš eilės organizuojama sporto šventė. Pabūti gamtoje, be alkoholinių gėrimų pasimėgauti geru vasarišku oru su šeima ir draugais susirinko gausus būrys vietinių gyventojų bei svečių. Renginys ypatingas ne tik tuo, kad į vieną vietą sukvietė skirtingų sporto šakų profesionalus, mėgėjus ir neįgaliuosius, bet ir dar pora naujovių.
Blaivaus ir aktyvaus poilsio šventė „Voveriai 2015“ visai šeimai
Blaivaus ir aktyvaus poilsio šventė „Voveriai 2015“ visai šeimai

Tradicine tampanti šventė sėkmingai paaugo tikrąja to žodžio prasme. Sulaukta ne tik itin didelio jaunimo susidomėjimo, dar didesnio dalyvių skaičiaus, bet ir pristatyta daugiau rungčių. Kaip ir pernai, buvo žaidžiamas 3x3 krepšinis, paplūdimio tinklinis, pulas, šaškės, plaukiama baidarėmis, varžomasi galiūnų turnyre.

Šiemet žiūrovų dėmesį patraukė ir didelio palaikymo nusipelnė dvi naujienos – triatlas ir rungtys neįgaliesiems.

Šventės garbės svečias olimpietis Edvinas Krungolcas pristatė naują rungtį. Jo teigimu, triatlas – mėgėjams pritaikytos, penkiakovę primenančios rungtys: šaudymas iš 10 m pneumatiniu pistoletu, plaukimas 100 m. x 2 ir bėgimas 1000 m. x 2. Voveriuose vyko jau antrasis šių rungčių etapas E.Krungolco taurei laimėti. Finalas vyks Lampėdžiuose, Kaune. Šioje dinamiškoje rungtyje dalyvavo ne tik patyrę jaunieji sportininkai iš Kauno, bet ir keli vietiniai entuziastai panorę išbandyti savo jėgas.

Rungtis neįgaliesiems rengė Gelgaudiškio specialiojo ugdymo centras „Šaltinis“, kurio moksleiviai jose ir dalyvavo. Lygiai kaip ir visi kiti renginio dalyviai, neįgalieji entuziastingai, azartiškai atliko užduotis ir mėgavosi vandens pramogomis.

Taures, medalius ir prizus rungčių nugalėtojams skyrė šventės garbės svečiai: buvęs penkiakovininkas Edvinas Krungolcas, Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas Anatolijus Čiupkovas, seimo narys Mindaugas Bastys, buvęs sportininkas, visuomenės veikėjas Kęstutis Smirnovas, Šakių rajono meras Juozas Bertašius, Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė, Kidulių seniūnijos seniūnas Mindaugas Mykolaitis ir Bunikių bendruomenės pirmininkė Jolita Beržvinskienė.

Unikalu ir tai, kad organizuojant renginį bendradarbiavo Bunikių bendruomenė „Kregždantė“, Kidulių seniūnija, Kidulių bendruomenė „Vinkšnupis“, Voverių bendruomenė „Jotija“ ir Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centras. Rengėjai teigia didelių rėmėjų neieškoję, minimalų renginio biudžetą finansavę iš bendruomenių lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito