Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28

Įvertino Rusijoje vėl skambančius siūlymus smogti Europai branduolinį smūgį: tai – visiškas blefas

Keli Rusijos leidiniai pastaruoju metu publikavo politologu vadinamo Sergejaus Karaganovo mintis apie būtinybę suduoti branduolinį smūgį Europai. Komunikacijos eksperto Manto Martišiaus teigimu, idėja atakuoti Europos šalis – visiškas blefas. Anot jo, užpuolus NATO valstybes, neliks pačios Rusijos, ką jos pareigūnai puikiai supranta.
Branduolinio ginklo atsisakymo aktyvistų protestas prie Rusijos ambasados Berlyne
Branduolinio ginklo atsisakymo aktyvistų protestas prie Rusijos ambasados Berlyne / „Scanpix“/AFP nuotr.

Propagandinės Kremliaus naujienų agentūros „RIA Novosti“ portale birželio 25 dieną spausdinamas S.Karaganovo straipsnis, pavadintas „Pasirinkimo nelieka: Rusijai teks suduoti branduolinį smūgį Europai“.

Prieš kelias savaites panašaus turinio jo publikacija „Sunkus, bet būtinas sprendimas“ pasirodė žurnale „Profil“, o ją perspausdino leidinys „Rusija globalioje politikoje“.

Šiose publikacijose S.Karaganovas kartoja šimtąsyk Rusijos vadovybės ir Kremliaus propagandistų kartojamus melus ir klišes apie Vakarų keliamą grėsmę.

„Wikipedia“ nuotr./Sergejus Karaganovas
„Wikipedia“ nuotr./Sergejus Karaganovas

„Tikiuosi, mes niekada nenaudosime branduolinių ginklų, bet tai, jog atsisakome galimybės juos panaudoti visose situacijose, išskyrus mirtiną pavojų pačiai valstybei, man atrodo, lengvabūdiška“, – „RIA Novosti“ rašė jis.

„Norisi tikėti, kad mūsų priešininkai persigalvos. Nes jeigu ne, tai karinei-politinei Rusijos vadovybei kils siaubingas moralinis pasirinkimas ir būtinybė priimti sunkų sprendimą.

Tačiau aš manau, kad mūsų prezidentas kažkuriuo momentu turi parodyti savo ryžtą panaudoti branduolinius ginklus“, – pridūrė S.Karaganovas.

S.Karaganovas, kartodamas Kremliaus propagandos naratyvą, aiškino, kad „ukrainiečiai nelaiminga apgauta tauta, kurią gena į skerdyklą. Bet vis dėlto tai mūsų žmonės, kuriems mes nesuduosime.“

„Jeigu reikalas prieis iki branduolinių smūgių, tai turėtų būti kalbama apie daugybę Europos šalių, kurios teikia didžiausią pagalbą Kyjivo samdinių režimui“, – „RIA Novosti“ rašė jis.

Jo klauso N.Patruševas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas