Broliai gimę ir užaugę Tauragės rajone, vėliau studijos nuvedė juodu į Vilnių, kur tiek vienas, tiek kitas kuriam laikui ir šaknis buvo įleidę.
„Dešimt metų ten pagyvenom ir kažkaip susidarėm įspūdį, kad ten nėra taip ir gerai. Tėvukas buvo 10 ar 14 hektarų juodųjų serbentų įveisęs. Tas ūkis, kaip matėm, nelabai ir prižiūrimas, nes tėvuko pagrindinė veikla yra medienos apdirbimo įmonė.
Tėvas mane ir paragino gal jau sugrįžti, nes vienas nespėja, kažką galėtume modernizuoti. Pradėjau domėtis tais serbentais, pradėjome žiūrinėti, dalyvauti ES remiamose programose, atsirado naujos technikos. Nesinorėjo būti tuo ūkininku, kuris tik gauna paramą. Ir taip žiūrim, kad atsirado šeimos ūkyje ir daugiau tų serbentynų“, – pasakoja Mindaugas.
Audrius antrina – tas daugiau buvę apie 40 hektarų, o šiuo metu jau yra beveik šimtas.
Tačiau net ir turint 10 hektarų serbentų skinti derlių rankiniu būdu vargu ar būti įmanoma. Tad Macijauskai pasakoja įsigiję pirmąjį kombainą, kuris apimdavo pusę vagos ir, jeigu derlius geras, nuskinti būdavo galima per dieną uogas nuo maždaug 1,5 ha serbentų krūmų. Jeigu krūmai mažesni, važiuoja greičiau, tada ir 2-3 ha įveikiami.