Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04

Būsima premjerė lankėsi pas G.Nausėdą, atsakomybės už COVID-19 valdymą su ministru nesidalys

Trečiadienį Prezidentūroje viešėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė. Su šalies vadovu ji teigė aptarusi COVID-19 situaciją ir derybas dėl koalicinės sutarties. Galimų ministrų kandidatūros, pasak I.Šimonytės, aptartos nebuvo. Politikė teigė, jog ketvirtadienį Seime COVID-19 valdymą aptars su sveikatos apsaugos ministru, o kai ateis laikas, valdymą perims į savo rankas.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Susitikimą su prezidentu Gitanu Nausėda I.Šimonytė pavadino darbiniu.

„Aptarėm situaciją, informavau apie tai, kaip sekasi derybos dėl koalicinės sutarties, šiek tiek koronaviruso klausimus aptarėm, turbūt, kad viskas“, – žurnalistams komentavo būsima premjerė.

Ji neigė su šalies vadovu aptarusi būsimo Ministrų kabineto sudėtį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

„Žinoma, kad yra mandagu išklausyti nuomones, kurios dėl vienos ar kitos kandidatūros į ministrus gali būti teikiamos, bet kol kas mes apie kandidatūras nekalbėjom. Kalbėjom apie bendrą situaciją derybose ir kaip galėtų atrodyti procesas toliau“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Tiesa, kai kurių žmonių pavardės susitikimo metu esą buvo įvardytos.

„Pavardžių visą laiką, kai kalbi apie aktualijas, būna įvardyta <...>. Buvo kai kurios pavardės įvardytos, bet nebuvo įvardytos kaip sutarti ar siūlomi kandidatai į ministrus, nes, kaip jūs žinote, mes dar nebaigėm derybų dėl darbų“, – teigė I.Šimonytė.

Koalicijos sutartis, pasak jos, ir toliau derinama su Laisvės partija ir Liberalų sąjūdžiu, partijos pateikė pastabų.

I.Šimonytė vylėsi, kad derybos ilgai netruks, o iki lapkričio 13-osios – pirmojo naujo Seimo posėdžio – bus aiški ir būsimo Ministrų kabineto preliminari sudėtis.

Mano, kad problema – du galios centrai

Šalies vadovas neseniai pranešė prie Prezidentūros įsteigęs sveikatos ekspertų tarybą, kuri išvadas dėl COVID-19 valdymo turėtų teikti tiek esamai, tiek būsimai valdžioms. COVID-19 valdymo darbo grupę, sudarytą iš politikų, anksčiau pranešė kursianti ir būsima valdžia.

I.Šimonytė teigė, jog ketvirtadienį planuojamas ir susitikimas su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

Rytoj ministras A.Veryga bus mūsų frakcijoje.

„Rytoj ministras A.Veryga bus mūsų frakcijoje“, – sakė ji.

Pareigas praėjus eiti naujai Vyriausybei, visą atsakomybę už COVID-19 valdymą, pasak I.Šimonytės, turėtų prisiimti premjeras.

„Turėtų vis dėlto šitos situacijos valdymą perimti ministras pirmininkas, nes dabar yra viena didžiausių problemų, kad yra du galios centrai – yra sveikatos apsaugos ministras, yra premjeras, kartais vienas iš jų būna geras policininkas, kartais – blogas.

Kartais skirtingai informacija išeina iš dviejų šaltinių – manau, tai nekuria pasitikėjimo visuomenėje, ir tai nėra gerai tokios situacijos metu. Centras turėtų būti aiškus“, – teigė ji.

Prie Prezidentūros suburta mokslininkų komanda, anot kandidatės į premjeres, galės persikelti į būsimą Vyriausybę.

„Be jokios abejonės, toks pirminis užmanymas ir yra, kad tie žmonės, kurie dabar galbūt talkina prezidentui, paskui galėtų talkinti ir Vyriausybei. Juo labiau, kad dalis jų ir dabartiniai Vyriausybei talkino, tik klausimas, ar visą laiką buvo išgirsti“, – komentavo ji.

Spaudos konferencija:

VIDEO: Būsima premjerė lankėsi pas G.Nausėdą: galimų ministrų kandidatūros, pasak I.Šimonytės, aptartos nebuvo

Anksčiau, iškart po Seimo rinkimų TS-LKD kandidatė į premjeres su G.Nausėda aptarė gerovės valstybės viziją. Tuomet ji teigė, jog esminių prieštarų tarp suvokimo, kas tai yra, nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas