Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 08

10 tūkst. eurų: tokį nuostolį patyrė vilnietis, bandydamas iš įsigyto buto iškraustyti jo gyventojus

Vilniuje gyvenantis Andrius daugiau nei metus bandė patekti į jam priklausantį iš varžytynių įsigytą butą. Galiausiai pavyko pasiekti, kad buvę šeimininkai išsikraustytų, tačiau sprendimų jis ėmėsi netradicinių. Dėl buvusių šeimininkų piktybinio elgesio Andrius patyrė apie 10 tūkst. eurų nuostolį.

Būstą įsigijo iš varžytynių

Butą Vilniuje Andrius nusipirko daugiau nei prieš metus. Tai, kad jame gyvena senieji šeimininkai, jis žinojo, tačiau neįtarė, kad teks nueiti tokį ilgą kelią. Juolab, kad šeimoje nebuvo mažamečių vaikų. Atrodė suprantama: jei esi savininkas – turi ir tam tikras teises.

Bet ne viskas pasirodė taip paprasta. Bute gyvenę buvę šeimininkai išsikraustyti atsisakė, iš karto moteris teigė, kad laukia iš įkalinimo įstaigos grįžtančio savo sūnaus, atsirado ir kitų priežasčių, dėl ko negali atlaisvinti buto.

Kai Andrius suvokė, kad gražiuoju susitarti vargu ar pavyks, ėmėsi ieškoti teisininkų pagalbos. Paaiškėjo, kad tokios situacijos – gana sudėtingos, o tai, kad esi būsto savininkas, nėra esminis momentas. Negali per prievartą iškeldinti žmonių, kreiptis į policiją ar tiesiog pakeisti spynos. Tai – ne teisinės priemonės ir toks elgesys gali pridaryti bėdos tau pačiam.

„Klausiau ir visų pažįstamų, kas turėję panašios patirties, kaip jie elgėsi. Kurį laiką nebuvo jokio aiškumo“, – sakė Andrius.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Nekilnojamas turtas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Nekilnojamas turtas

Atsisakė priimti raginimą

Galiausiai vyras nutarė kreiptis į teismą, kartu su antstoliu užfiksavo faktą, kad bute gyvena buvę šeimininkai. Tada atsirado dar viena problema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas