Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 09

Buvę bendražygiai atsisuko prieš R.Šimašių: kaltina galios žaidimais

Penktadienį išplatintame pranešime žiniasklaidai liberalų sąjūdžio lyderiai piktinasi Remigijaus Šimašiaus ir Vilniaus miesto tarybos „pastarojo laikotarpio“ sprendimais.
Viktorija Čmilytė-Nielsen, Remigijus Šimašius, Eugenijus Gentvilas
Viktorija Čmilytė-Nielsen, Remigijus Šimašius, Eugenijus Gentvilas / 15min nuotr.

Išplatintame pranešime rašoma, kad, anot Liberalų sąjūdžio lyderių, „nepasverti ir vienasmeniai pastarojo laikotarpio Vilniaus miesto vadovų sprendimai įtraukė visuomenę į destruktyvias, emocijomis besiremiančias ir supriešinančias diskusijas“.

„Pats sostinės vadovų veikimo būdas – vienasmenis, provokatyvus ir orientuotas į griovimą, neturi nieko bendra su liberaliomis vertybėmis: atsakomybe ir pagarba teisės viršenybės principui. Imdamiesi tokių jautrių temų, politikai turėtų suvokti savo sprendimų svarbą ir pasverti galimas pasekmes. Liberalų kredo: pasitikėjimas piliečių sąmoningumu, o ne vadovavimasis „buldozeriniu“ principu – „valdžia žino geriau“, kuris supriešina visuomenę ir kenkia pažeidžiamiausioms grupėms“, – pastebi Seimo liberalų frakcijos seniūnė, opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pranešime rašoma, kad liberalus stebina Vilniaus mero vengimas prisiimti atsakomybę, priėmus „tokius nevienareikšmiškus, skubotus ir absurdu kvepiančius sprendimus“.

„Kuomet svarbiausio šalies miesto vadovai savo padarytiems darbams taiko efektingumo, o ne efektyvumo kriterijus, o tariamas rūpestis bešeimininkiu turtu virsta „santa barbaros“ tipo muilo opera su politiniu pamušalu ir skyrybų dramos elementais, tuomet klausimas jau nebe retorinis: prie ko čia miesto valdžia ar liberalios vertybės. Negi sostinę valdantys politikai neberanda miestiečiams spręstinų klausimų, jei visa energija iššvaistoma nepaskelbtiems karams su istorijos įamžinimu ar (ne)sąmoningu įsitraukimu į pikantiškus skyrybų procesus“, – teigia Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Vilniaus miesto tarybos sprendimu Kazio Škirpos alėjos pavadinimas keičiamas į Trispalvės alėją, o nuo Vrublevskių bibliotekos sienos R.Šimašiaus sprendimu buvo nukabinta Jono Noreikos-Generolo Vėtros atminimo lenta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito