Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 31

Buvęs darbuotojas apie FNTT tiriamus Plungės gedulo namus: niekas čia nepasikeitė

„Viskas nurimo ir vėl iš naujo, kaip senais laikais“, – sako Plungės tarybos nariui Petrui Beinorui priklausančioje įmonėje „Beinoro gralis“ keletą metų dirbęs plungiškis, netekęs darbo, kaip pats sako, dėl to, kad reikalavo per daug – skaidraus atlyginimo ir darbo nustatytomis valandomis. Rudenį 15min rašė, jog įmonės veikla susidomėjo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo buhalterijos tvarkymo. Buvusio darbuotojo teigimu, įmonėje darbo metodai nepasikeitė.
Beinorius
Petras Beinoras įtariamas nuslėpęs 100 tūkstančių eurų. / 15min nuotr.
Temos: 2 Plungė Laidotuvės

Į 15min paskambinęs buvęs įmonės darbuotojas Juozas (vardas pakeistas) tikina prieš mėnesį gavęs pranešimą, jog įmonėje mažinamas etatų skaičius ir jis nuo kovo 23 dienos būsiąs atleistas. Prisistatyti tikru vardu nenorėjęs plungiškis sako, jog taip su juo susidorojama, nes pasidarė nepatogus, mat reikalavo teisybės. Atleidimą vyras ketina apskųsti Valstybinės darbo inspekcijos Darbo ginčų komisijai.

„Dirbau dvejus su trupučiu metų, tačiau, matai, etatų mažinimas. Padėjo lapą ir tiek. Galiu pasakyti, jog niekas čia nepasikeitė, manęs atsikratė, esu nebereikalingas, nes per daug reikalavau“, – kalbėjo plungiškis.

Mokama grynais?

Vyras tikino, jog įmonėje oficialiai dirba tik keli darbuotojai, tačiau darbus čia atlieka ir tiesiog prašalaičiai.

„Ką pagauna, tam duoda pinigus. Ir moksleiviai dirba tuos darbus. Kas nori uždirbti – priima iš gatvės. Kur yra nešėjų sąrašai? Juk jei pilnos salės mirusiųjų, kiek reikia duobių iškasti, kiek nešėjų reikia... Už duobės kasimus, nešimus tiesiog kapinėse sumokama grynais.

Nusibodo, išeinu ramia sąžine. Kodėl taip naglai turi būti, esu lietuvis ir turiu tylėti? Užtenka. Baronai turi išnykti, čia pasijuokimas iš žmogaus, pasidergimas“, – piktinosi Juozas.

Vyras pasakoja P.Beinorui priklausančioje įmonėje dirbęs budinčiuoju, po savaitės darbų gaudavęs savaitę laisvą. Dieną jis budėdavęs šarvojimo salėje, prižiūrėjęs tvarką, pildęs artimųjų pageidavimus, o naktį budėdavęs iš namų, jei prireikdavo, keldavosi ir važiuodavo parvežti „nabašnikų“.

Anot Juozo, prieš mėnesį buvo įdarbintas naujas vyrukas, mat sutiko kasti duobes, o plungiškis sulaukė žinios apie atleidimą. Tiesa, naujasis darbuotojas netruko pagarsėti, kai iš įmonės nugvelbė autobusiuką ir lėkęs pramogų į Palangos pašonėje esantį pramogų kompleksą nugarmėjo į griovį.

15min keletą dienų bandė susisiekti su P.Beinoru, kad šis pakomentuotų situaciją jo įmonėje, tačiau į skambučius jis neatsiliepė. Iš jo telefono perskambinusi gedulo namų darbuotoja tikino, jog P.Beinoras čia retas svečias ir, kada tiksliai atvyks į savo įmonę, neturinti žinių.

Susidomėjo institucijos

Kaip 15min sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovė Rūta Asadauskaitė, VMI atliko šios įmonės patikrinimą ir dėl jo metu nustatytų pažeidimų, turinčių nusikalstamos veikos požymių, informaciją perdavė FNTT.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) dėl įmonėje galimai mokėtų algų vokeliuose rudenį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo buhalterijos tvarkymo. Įtariama, kad liberalas nuo valstybės per metus nuslėpė apie 100 tūkst. eurų pajamų.

Kaip 15min informavo FNTT atstovė Rūta Andriuškaitė, tyrimas tebevyksta.

„Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyboje yra tęsiamas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo Plungės laidojimo paslaugas teikiančioje įmonėje“, – 15min informavo FNTT atstovė Rūta Andriuškaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento