Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius P.Poderskis užėmė naujas pareigas – vadovaus valstybinei agentūrai

Nuo rugsėjo 9 dienos Statybos sektoriaus vystymo agentūros (SSVA) direktoriaus pareigas pradeda eiti Povilas Poderskis, laimėjęs konkursą.
Povilas Poderskis ir Simonas Gentvilas
Povilas Poderskis ir Simonas Gentvilas / Simono Gentvilo nuotr.

„Naujasis vadovas yra sukaupęs sėkmingos patirties tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuje, todėl tikiu, kad jis sugebės spręsti sektoriui kylančias sudėtingas problemas ir pasiūlys inovatyvių sprendimų.

Pagrindinis jo uždavinys – skatinti platesnį statinio informacinio modeliavimo, duomenų integravimo, erdvinės analitikos ir kitų pažangių priemonių taikymą“, – Aplinkos ministerijos pranešime spaudai cituojamas aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Feisbuke ministras taip pat rašė, kad „gera komanda nusipelno puikaus vadovo“: „O užduotyse – statyba be popierių, projektavimas BIMe, ne formalus, o taiklus sektoriaus atestavimas bei statybos sektoriaus našumas viršijantis Lietuvos vidurkį!“

P.Poderskis Kauno technologijos universitete studijavo elektroniką ir telekomunikacijų inžineriją, Vytauto Didžiojo universitete – filosofiją, stažavosi Harvardo Kenedžio mokykloje (JAV).

Jis yra dirbęs Vilniaus mero patarėju, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriumi, bendrovės „Nord Security“ vykdomuoju direktoriumi, Lietuvos verslo angelų asociacijoje LITBAN.

„Šiandien Statybos sektoriaus vystymo agentūroje svarbiausia užbaigti pradėtus darbus ir užtikrinti jos funkcijų tęstinumą. Tęsime procesų skaitmenizavimo ir optimizavimo veiklas, sieksime veiklos kokybės.

Taip pat tikiuosi, kad netolimoje ateityje bus galima imtis naujų projektų, kartu su socialiniais partneriais siekti statybų sektoriaus pažangos“, – teigia naujasis SSVA vadovas P.Poderskis.

SSVA vadovas, kaip teigia Aplinkos ministerija, turės vystyti strategines agentūros veiklos kryptis, stiprinti kompetencijas, skaidriai teikti paslaugas, modernizuoti veiklą bei diegti inovacijas, kurios padidintų įstaigos efektyvumą ir gerintų paslaugų kokybę. Taip pat kurti stiprią organizacinę kultūrą ir atvirą, aiškią, viešą veiklą, užtikrinančią aukščiausius standartus ir profesionalumą.

Šioje agentūroje dirba ir daugiau buvusių Vilniaus savivaldybės vadovų – buvęs vicemeras Tomas Gulbinas, buvęs vyr. architektas Mindaugas Pakalnis.

„SSVA misija – skatinti inovacijas ir pažangą statybų sektoriuje, vystyti Lietuvos erdvinės informacijos infrastruktūros priemones ir geoportalą, kelti statybos sektoriaus dalyvių kompetencijas.

Įstaigos veiklos sritys apima statybos ir būsto plėtros procesus, Lietuvos erdvinės informacijos infrastruktūros tobulinimą, valstybinio georeferencinio pagrindo ir kitų valstybinių erdvinių duomenų vystymą, el. paslaugų kūrimą ir aptarnavimą, teritorijų planavimo priežiūrą ir stebėseną, statinio informacinio modeliavimo priemonių taikymą statant, projektuojant ir eksploatuojant viešojo sektoriaus statinius“, – rašoma pranešime.

SSVA vadovas skiriamas 5 metų kadencijai su galimybe ją pratęsti dar 5 metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?