Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Buvo netikėta“: dėl A.Vyšniausko pasisakė ir G.Landsbergis

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis įvertino žinią dėl frakcijos Seime seniūno Andriaus Vyšniausko, kurio teisinę neliečiamybę dėl „čekiukų“ tyrimo prašo panaikinti generalinė prokurorė Nida Grunskienė.
Gabrielius Landsbergis / BNS nuotr.
Gabrielius Landsbergis / BNS nuotr.

Generalinė prokurorė dėl konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinės neliečiamybės panaikinimo kreipėsi ketvirtadienį.

Marijampolės savivaldybės tarybos nario pareigas A.Vyšniauskas ėjo 2015-2020 metais, o paskutinius metus buvo ir Antikorupcijos komisijos pirmininkas.

Anot prokuratūros, būtent paskutiniais metais taryboje jis savivaldybės administracijai pateikė galbūt suklastotus dokumentus dėl savo, kaip tarybos nario, išlaidų kompensavimo.

Dėl to esą jam nepagrįstai ir neteisėtai išmokėta daugiau kaip 2,1 tūkst. eurų.

Tuo metu pats A.Vyšniauskas 15min sakė esantis šokiruotas tokios žinios, tačiau žada bendradarbiauti su teisėsauga.

Politikas taip pat pranešė besitraukiantis iš konservatorių frakcijos Seime seniūno pareigų ir Teisės ir teisėtvarkos komiteto narių.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Andrius Vyšniauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Andrius Vyšniauskas

„Buvo netikėta“

Konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis tvirtino, kad ši žinia jam buvo netikėta, tačiau jis gerbia kolegos norą bendradarbiauti su teisėsauga ir sprendimą trauktis iš pareigų Seime.

„Žinia, kaip ir pačiam Andriui, buvo netikėta, gerbiu jo apsisprendimą trauktis iš pareigų bei norą atvirai ir sąžiningai bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis“, – 15min atsiųstame komentare sakė konservatorių lyderis.

„Tai dar kartą įrodo, jog kaip politinė bendruomenė pasitikime teisėsaugos institucijomis ir prieš artėjančius Seimo rinkimus, viliamės, maksimaliai skaidraus ir visuomenei į visus klausimus atsakančio tyrimo“, – pridūrė jis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis

Prieš tai 15min situaciją komentavęs vienas labiausiai patyrusių konservatorių politikų Jurgis Razma teigė neabejojantis, jog Seimas panaikins A.Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai