Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 11 /15:50

Buvusi LVŽS narė apie Pasvalio „valstiečių“ išėjimą pas S.Skvernelį: įkalbinėti nereikėjo

Šeštadienį vykstant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) suvažiavimui paaiškėjo, kad partiją paliko dar vienas skyrius – Pasvalio. Šios partijos frakcijoje Pasvalio rajono taryboje dirbanti Jūratė Jovaišienė 15min patikslino, kad išėjo dalis skyriaus, bet patys aktyviausi jo nariai. Anot politikės, skyriaus aktyvas jungiasi prie buvusio premjero Sauliaus Skvernelio kuriamos demokratų partijos „Vardan Lietuvos“. Ramūno Karbauskio atstovė teigia, esą iš partijos pasitraukė „iki penkių narių“.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kad partiją paliko Pasvalio skyrius, nuo Marijampolėje vykstančio suvažiavimo scenos šeštadienį patvirtino Seimo narys Robertas Šarknickas, sakydamas, kad neturėtų pasikartoti tai, kas nutiko ne tik Lazdijų skyriuje, kurio dalis pasitraukė pas S.Skvernelį, bet ir Pasvalio.

15min susisiekus su LVŽS Pasvalio skyriaus buvusia nare, tačiau šios partijos frakcijoje Pasvalio rajono taryboje tebedirbančia Neringa Trinskiene, ši pasiūlė komentaro kreiptis į dar 2019 metais iš LVŽS išstojusią frakcijos kolegę J.Jovaišienę.

„Išėjo žmonės, dirbę už visą skyrių“

„Išėjo skyriaus aktyvas, maždaug 24 žmonės. Esmė tokia, kad išėjo žmonės, kurie dirbo už visą skyrių. Realiai, žmones paliko, bet ar jie bus įgalūs turėti funkcionuojantį skyrių, tai labai abejoju“, – apie padėtį Pasvalyje pasakojo buvusi „valstietė“ J.Jovaišienė.

Paaiškėjo, kad situacija Pasvalyje nebuvo eilinė: pastaruoju metu skyrius vadovo neturėjo, nes buvęs skyriaus pirmininkas Vladas Linkevičius buvo sustabdęs narystę partijoje.

Tačiau tiek ji pati, tiek V.Linkevičus iš LVŽS frakcijos taryboje neišėjo, nes, kaip pasakoja, jautėsi įsipareigoję buvusiems bendražygiams.

Jungiasi prie S.Skvernelio

„Taip, teisingai suprantat“, – sakė politikė, paklausta, ar ji kartu su pasitraukusiu Pasvalio skyriaus aktyvu jungsis prie S.Skvernelio.

Ji akcentavo dirbusi ir gerai sutarusi su Seimo nariu Tomu Tomilinu – jis iš LVŽS frakcijos pasitraukė kartu su S.Skverneliu.

Tai va, mes su Vladu, o iš paskos ir visi kiti. Net, žinokit, įkalbinėti ir kalbinti nereikėjo.

„Kai dar nebuvo nei tos frakcijos Seime, nei tos partijos, o T.Tomiliną Ramūnas Karbauskis pašalino iš partijos už vertybinį neatitikimą, tiksliau – už nepaklusimą, aš Vladui ir pasakiau: jei T.Tomilinas kurs partiją, aš eisiu pas jį į partiją. Vladas sako: aš irgi (...) Tai va, mes su Vladu, o iš paskos ir visi kiti. Net, žinokit, įkalbinėti ir kalbinti nereikėjo“, – kaip viskas įvyko, pasakojo pašnekovė.

Kodėl skyriaus žmonės patraukė su ja?

J.Jovaišienė teigia, kad nuoskaudų buvo susikaupę.

Man netinka toks dalykas.

„Žinokit, motyvai tokie: suprantat, aš noriu sąžinės – pasakysiu tiesiai šviesiai. Man labai nepatinka, kad yra tokių žmonių – neminėsiu vardais, kurie elgiasi vienaip, o deklaruoja, kad elgiasi kitaip. Ir dar, svarbiausia, moko kitus, kaip reikia teisingai gyventi, apie vertybes daug šneka, o patys nesilaiko tų vertybių, man netinka toks dalykas“, – kalbėjo ji.

Politikė sakė, kad eidamas į rinkimus 2016 metais R.Karbauskis deklaravo, kad saugos kiekvieną kaimo mokyklą. Ji pati dirba žemės ūkio mokykloje, kurią planuota prijungti prie kitos mokyklos.

„Tada įdomu pasidarė, kur tas mokyklų saugojimas ir visa kita“, – apie savo pačios pasitraukimą iš LVŽS pasakojo J.Jovaišienė. Jos teigimu, susidarė įspūdis, kad tik T.Tomilinui rūpėjo, kad mokykla išliktų, tačiau jo vieno rūpesčio esą buvo per mažai.

„Tai nedeklaruokit – negaliu pakęsti, kai sakoma viena, o realiai daroma kita“, – pabrėžė ji.

LVŽS pirmininko atstovė: skyrius lieka

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) negavo jokio oficialaus patvirtinimo apie skyriaus pasitraukimą, išskyrus kelis narius, kurie pasitraukė iš partijos“, – BNS šeštadienį sakė LVŽS atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.

Anot jos, jie išsibraukė iš partijos narių. Skyriaus pirmininkas yra tarp jų, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad skyriaus nebelieka.

D.Vencevičienės teigimu, iš partijos pasitraukė „iki penkių narių“, tuo metu skyriuje jų yra kiek daugiau nei 90.

O buvęs skyriaus pirmininkas V.Linkevičius BNS teigė, kad iš partijos pasitraukė didžioji dalis narių: „Tikrai ne penki ir ne dešimt. Abejoju, ar dabar jie čia skyrių bepadarys.“

„Čia ne mano vieno sprendimas buvo, aktyvas skyriaus priėmė tokį sprendimą. Ne vienas argumentas lėmė. Seniai mums nepatiko R.Karbauskio vadovavimas, ypač kai pradėjo mėtytis tokiais žmonėmis kaip Tomas Tomilinas“, – išėjimo motyvus vardijo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas