Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 09

Buvusio Ignalinos mero „išpažintis“: klausimai apie 70 kortelių atėmė žadą

Keliomis dešimtimis skirtingų banko kortelių už degalus mokėjęs buvęs Ignalinos rajono meras socialdemokratas Justas Rasikas „nuplovė“ nuodėmes grąžindamas į biudžetą galimai neskaidriai panaudotas tarybos nario lėšas. Tačiau klausimas dėl kelių dešimčių skirtingų mokėjimo kortelių liko neatsakytas, todėl 15min pabandė išsiaiškinti, ar šios kortelės iš tiesų priklausė jam.
Justas Rasikas
Justas Rasikas / 15min nuotr.

Ignalinos rajono savivaldybės taryboje, dirbusioje 2019–2023 metais, šventųjų irgi nelabai yra – šią savaitę paaiškėjo, kad čia, kaip ir kai kuriose kitose savivaldybėse, vietos politikai galimai neskaidriai naudojo jų veiklai skirtas lėšas.

Tačiau labiausiai akcijos „Skaidrinam“ iniciatoriui Andriui Tapinui užkliuvo Ignalinos rajono politikai, kurie už degalus per ketverius metus sugebėjo atsiskaitinėti dešimtimis skirtingų banko kortelių.

Tarp jų buvo ir tuometinis meras, socialdemokratas Justas Rasikas, už degalus mokėjęs net 70 skirtingų banko kortelių, o kai kuriomis naudojosi ir kiti tuometiniai tarybos nariai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Justas Rasikas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Justas Rasikas

Išlaidas grąžino

Kadangi meras tuometinėje kadencijoje dar buvo laikomas ir tarybos nariu, tad savivaldybių vadovai galėjo pretenduoti į tarybos nario išlaidas.

J.Rasikas už tarybos nario veiklą per praėjusią kadenciją gavo 14 tūkst. 150 eurų 33 centus, o liūto dalį šios sumos grąžino į savivaldybės biudžetą dar iki A.Tapinui paviešinant Ignalinos rajono savivaldybės duomenis.

„Pirmiausia, atsiprašau visų Ignalinos krašto gyventojų. Prisiimu atsakomybę dėl panaudotų lėšų, susijusių su darbu Ignalinos savivaldybės taryboje. Apgailestauju dėl susiklosčiusios situacijos“, – feisbuke rašė J.Rasikas.

Jis tvirtino dar praėjusią savaitę į Ignalinos rajono savivaldybės biudžetą grąžinęs 13,8 tūkst. eurų. Politikas paragino ir kitus Ignalinos rajono taryboje dirbusius kolegas pasielgti taip pat.

Iš kur tos banko kortelės?

Nors politikas pinigus ir grąžino, vis tiek liko neatsakytas klausimas – iš kur tos 70 banko kortelių, kuriomis J.Rasikas atsiskaitinėjo už degalus.

Dėl to 15min susisiekė su buvusiu Ignalinos rajono meru, tačiau šis į esminį klausimą tvirtino nenorintis atsakyti.

Pateikiame visą pokalbį su J.Rasiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas