Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 11 19

Buvusioje draustinio teritorijoje galės iškilti pastatai

Trečiadienį nutarta sumažinti Ūlos kraštovaizdžio draustinio ribas. „Tikslinant ribas buvo nustatyta, kad šiame draustinyje yra teritorijos, kurios nebeatitinka reikalavimų, keliamų saugomoms teritorijoms“, – teigė aplinkos viceministras Raimundas Paliukas.
Raimundas Paliukas
Raimundas Paliukas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak viceministro, kraštovaizdžio plotas nuo 7780 hektarų sumažintas iki 4242 hektarų. Gamtiniu požiūriu teritorijos yra nutolusios nuo Ūlos upės slėnio.

„Viskas gyvenime keičiasi. Gal steigiant draustinį nebuvo įsigilinta, dabar buvo peržiūrėta, ir mes manome, kad priėmėme racionalų sprendimą“, – aiškino R.Paliukas.

Pasak jo, patikrinus paaiškėjo, kad teritorijos nebeturi vertingo kraštovaizdžio, gyvūnijos ir augalijos, kuri kažkada teritorijoje vertinga.

Tos žemės, kurios nebelaikomos draustinio teritorija, bet esančios privačios, liks savininko, tačiau R.Paliukas teigimu, joms nebegalios draustinio reglamentai. Kas buvo ribojama, pvz., pastatų aukštis, statymo plotas ribojamas nebebus. Paklaustas, ar sprendimas priimtas dėl to, kad šioje vietoje žemės gali turėti tokie žymūs šalies politikai, R.Paliukas tikino, neturįs žinių, kad politikai ten turi žemės.

Viceministras pabrėžė, jog procesai vyksta dviem kryptimis. Vienas draustinis sumažintas, tačiau išplėstas Žagarės regioninio parko plotas, kuris laikomas vertingu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas