Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 11 11

Byrantis UNESCO paveldas Laisvės alėjoje – vaza ant praeivių galvų gali pokštelti bet kada

Vaikščiodami Laisvės alėja Kaune praeiviai, tikėtina, net nenutuokia apie tykančią nelaimę – byrantį vieno iš gražuolių tarpukario modernizmo pastatų fasadą. Savivaldybė tikina, kad savininkai jau yra pasiruošę jį tvarkyti – vyksta derinimai su paveldosauga.
Byrantis UNESCO paveldas Laisvės alėjoje – vaza ant praeivių galvų gali pokštelti bet kada
Byrantis UNESCO paveldas Laisvės alėjoje – vaza ant praeivių galvų gali pokštelti bet kada / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Internetinėje erdvėje pasklido susirūpinimas dėl vieno Laisvės alėjos pastato – neva nelaimė gali įvykti bet kada ir nuo fasado nukristi, pavyzdžiui, jį puošianti vaza.

Kaip 15min teigė istorikas Alvydas Surblys, Laisvės al. 46 pastatas išdygo 1928-aisiais, kaip vieno žymiausių tarpukario inžinierių Aleksandro Gordevičiaus projektuotas Kazimiero Pociaus namas. Tai vienas iš puošnesnių Laisvės alėjos statinių.

Laikui bėgant jis gerokai pakito. Kurį laiką pastate gyveno kino teatro „Forum“, veikusio vidiniame kieme, savininkas Stasys Pocius, tad šis pastatas labiau žinomas kaip S.Pociaus namas.

Atliko patikrinimą

Kaip 15min teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Centro seniūnijos seniūnas Marius Švaikauskas, šiomis dienomis dalis pastato priklauso privatiems asmenims, dalis – įmonėms. Bendraturčių sprendimu paskirtas atstovas, kontaktuojantis su seniūnija, savivaldybe ir kitomis įstaigomis.

„Iš kauniečių esame sulaukę pranešimų apie pastato būklę. Šių metų vasarą seniūnijos specialistai atliko statinio techninės priežiūros patikrinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius