Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekiukų skandalo kaina: Gabrielius Verdingas degalams gavo 9,6 tūkst. eurų – dabar nori grąžinti

Buvęs Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narys G.Verdingas biudžetui grąžins 9 627 eurų, skelbia Šiaulių teismas. G.Verdingas savivaldybės administracijai buvo pateikęs dokumentus, pagal kuriuos visas su tarybos nario veikla patirtas išlaidas sudarė tik degalai – dyzelinas ir benzinas. Tai įvertinta kaip nepagrįstas praturtėjimas, politikas su tuo dabar sutinka.
Gabrielius Verdingas
Gabrielius Verdingas / Nuotr. iš vrk.lt

Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmuose patvirtina taikos sutartis tarp ieškovo Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroro, ginančio viešąjį interesą, ir atsakovo, buvusio Radviliškio rajono tarybos nario Gabrieliaus Verdingo, kuris savivaldybei įsipareigojo grąžinti 9 627 Eur.

Tuo remdamasis, teismas nutraukė civilinę bylą dėl nepragrįsto praturtėjimo.

Buvęs Tarybos narys G.Verdingas po taikos sutarties sudarymo į Radviliškio rajono savivaldybės biudžetą grąžins 9 627 Eur, kurie jam buvo išmokėti kaip išlaidos, patirtos 2019–2023 m., vykdant tarybos nario pareigas. Minėtą sumą G. Verdingas įsipareigojo sumokėti per 18 mėn., t. y. iki 2026 m. kovo 31 d., pervedant kiekvieno mėnesio 15 dieną po beveik 535 Eur į Radviliškio rajono savivaldybės administracijos atsiskaitomąją sąskaitą.

Minėtą sumą G.Verdingas įsipareigojo sumokėti per pusantrų metų.

Šiaulių apylinkės teismo pranešime primenama, kad būdamas Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narys G.Verdingas savivaldybės administracijai pateikė dokumentus, pagal kuriuos visas su tarybos nario veikla patirtas išlaidas sudarė degalai: dyzelinas ir benzinas.

Nutartis per 7 dienas nuo nutarties kopijos įteikimo gali būti skundžiama Šiaulių apygardos teismui.

Tai jau antrasis 2019–2023 metų kadencijos Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narys, pagal teismo patvirtintą taikos sutartį įsipareigojęs grąžinti tarybos nario veiklai gautas lėšas. Spalio 8 d. Šiaulių apylinkės teismas nutraukė bylą dėl nepagrįsto praturtėjimo politikui Jurgiui Baubliui, šiam sutikus į Radviliškio rajono savivaldybės administracijos biudžetą per vienerius metus grąžinti beveik 11 325 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas