Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 07

Čikagos priemiestyje – pokylis V.Adamkui

Daugiau nei 350 šventiškai pasipuošusių išeivių, susirinkę Pasaulio lietuvių centre, esančiame Čikagos priemiestyje Lemonte, pagerbė kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Anot politologų, didžiausias V.Adamkaus nuopelnas – politinės sistemos stabilizavimas.
V.Adamkus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Valdas Adamkus

„V.Adamkus tarp mūsų augęs. Jautėme, kad reikėtų mums visiems padėkoti jam ir poniai Almai už darbą Lietuvoje“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ kalbėjo Lietuvių fondo tarybos pirmininkas Rimantas Griškelis.

Ant stalų garavo tiek įmantrūs patiekalai, tiek lietuviški suktiniai, nes vakarui maistą ruošė lietuviškas Čikagos restoranas „Kunigaikščių užeiga“.  Koncertavo ansamblis „Dainava“, susirinkusieji Adamkams pakiliai sudainavo „Ilgiausių metų“.

Kvietimai į vakarą buvo išsiųsti ir JAV prezidentui Barackui Obamai, valstybės sekretorei Hillary Clinton, Čikagos merui Richardui Dailey. Pastarasis atsiuntė savo sveikinimą.  Bilietas į pokylį kainavo 100 dolerių (235 litus), o garbės svečiai aukojo mažiausiai po 200 dolerių.

Tikėtasi per pokylį surinkti 10 tūkst. dolerių, tačiau Amerikos lietuviai net ekonomikos nuosmukio metu sugebėjo paaukoti daugiau kaip 12,5 tūkst. dolerių.  Surinkti pinigai nukeliavo į naujai įkurtą Adamkų stipendijų fondą, skirtą remti aplinkosaugos mokslų studentus.

Prieš tapdamas Lietuvos prezidentu V.Adamkus ilgai dirbo JAV aplinkos apsaugos agentūroje,  yra apdovanotas Amerikos gamtosaugos aukso medaliu.  Būtent dėl savo laimėjimų aplinkosaugos srityje V.Adamkus šį kartą buvo atskridęs į Čikagą, kur yra gyvenęs beveik penkiasdešimt metų.

„Susitikimuose dažnai manęs klausia – kaip sekasi atostogauti? Į tai aš galiu atsakyti tiktai klausimu – apie kokias atostogas jūs kalbate?“ – Čikagoje sakė V.Adamkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai