Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 22 /09:47

COVID-19 Lietuvoje: 6812 naujų atvejų, 18 mirčių

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 6812 naujų koronaviruso atvejų, mirė 18 žmonių, pranešė Statistikos departamentas. Praėjusią parą pirmą kartą koronavirusu užsikrėtė 5830, antrą – 975, trečią – septyni žmonės.
Besitęsiantis snygis Vilniuje
Besitęsiantis snygis Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1865 COVID-19 sergantys pacientai – pora dešimčių mažiau nei praėjusią parą, 109 iš jų – reanimacijoje.

Nuo pandemijos pradžios šia infekcine liga Lietuvoje mažiausiai vieną kartą užsikrėtė 871,5 tūkst. gyventojų, nuo jos mirė 8293 žmonės.

14 dienų naujų pirminių susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų kiek sumažėjo ir siekia 3787,5 atvejo, o septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis išlieka 51,2 procento.

Nuo praėjusių metų pabaigos sparčiai augęs naujų susirgimų skaičius po truputį mažėti pradėjo šių metų vasario pradžioje. Tuomet pasiektas naujų atvejų rekordas, kai per parą nustatyta daugiau kaip 14 tūkst. užsikrėtimų koronavirusu.

Pirmadienį 132 gyventojai gavo pirmąją vakcinos nuo COVID-19 dozę, o 487 – stiprinamąją. Iš viso per parą paskiepyti 993 žmonės.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 69,6 proc. gyventojų.

Visi praėjusią parą nuo COVID-19 mirę žmonės buvo vyresni nei 60-ies, visiškai paskiepyti buvo devyni iš jų. Septyni iš visų 18 mirusiųjų priklausė 80–89 metų grupei.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atkreipia dėmesį, kad iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės, Andoros Kunigaikštystės, Monako Kunigaikštystės, San Marino Respublikos ir Šventojo Sosto (Vatikano Miesto Valstybės) atvykstantiems asmenims, net jeigu jie nėra vakcinuoti ar persirgę, ne tik nebereikia atlikti tyrimo dėl COVID-19 ligos bei izoliuotis, bet ir pildyti keleivio anketos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) tinklalapyje.

Lietuvos statistikos departamentas skelbia, kad preliminarus ir labai apytikslis pandemijos meto perteklinių mirčių skaičius yra 11 tūkst. gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas