Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 27

COVID-19 Lietuvoje: žemėlapis sparčiai „žaliuoja“, neliko „raudonų“ zonų

Šia žinia sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Sveikatos vadybos katedros profesorius, Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos narys Mindaugas Stankūnas.
Gyvenimas Vilniuje
Gyvenimas Vilniuje / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Į žalią zoną patenka savivaldybės, kuriose sergamumas mažesnis negu 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų bei teigiamų tyrimų procentas per savaitę yra mažesnis negu 4 proc.

Geltonoji zona, kaip nurodo Sveikatos apsaugos ministerija, reiškia, kad joje esančios savivaldybės, siekdamos suvaldyti tolimesnį koronaviruso plitimą, turėtų būti pasiruošusios bei atsakingai laikytis visuomenės sveikatos ekspertų rekomendacijų.

Į geltonąją zoną patenka savivaldybės, kuriose sergamumas neviršija 50 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų – lygus arba didesnis negu 4 proc. arba sergamumas 25-150 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų – mažiau kaip 4 proc.

Raudonoji – pavojingiausia zona, į kurią patenka tos savivaldybės, kuriose sergamumas viršija 50 atvejų 100 tūkst. gyventojų, teigiamų testų – 4 proc. ir daugiau, o atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, dalis yra 30 proc. ar daugiau per savaitę, arba tos, kuriose sergamumas bus didesnis negu 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų ir atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, dalis yra 30 proc. ar daugiau per savaitę, t.y. savivaldybėje turi būti registruota ne mažiau kaip 10 atvejų per savaitę.

Vertindamas naujausią koronaviruso situaciją M.Stankūnas feisbuke skelbė: „Pirmą kartą Lietuvoje nėra nei vienos „raudonos“ savivaldybės pagal COVID-19 rodiklius!!! O „žaliųjų“ jau ir suskaičiuot sunku.“

15min primena, kad per praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 17 naujų koronaviruso atvejų, mirė 1 žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas