Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

D. Grybauskaitė: vėluojame pateikti kandidatus į EK narius, geriausi portfeliai išdalinti

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuva vėluoja pateikti kandidatus į eurokomisarus bei pabrėžia, jog geriausi Europos Komisijos (EK) kabineto portfeliai jau išdalinti.
Dalia Grybauskaitė balsavo Prezidento rinkimuose ir referendume
Dalia Grybauskaitė balsavo Prezidento rinkimuose ir referendume / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jos teigimu, vis dar kandidatų nepateikusi Vyriausybė šiuo klausimu dirba prastai.

„Prastai todėl, kad vėluojame. Geriausi portfeliai išdalinti“, – šeštadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė, ją cituoja LRT televizija.

„Tai yra Vyriausybės teikimo prerogatyva ir kartu besitariant su Seimu ir prezidentu. Bet tai turi būti padaryta liepos mėnesį“, – pridūrė buvusi šalies vadovė.

Premjerė Ingrida Šimonytė šią savaitę sakė, kad Lietuva nevėluoja pateikti eurokomisaro kandidatūros, kadangi dar nepatvirtinta visos EK vadovė, kuria antrajai kadencijai turėtų būti patvirtinta Ursula von der Leyen.

Jos teigimu, puikiu eurokomisaru būtų užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, tačiau jo kandidatūros dar neįvardija.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra pareiškęs besitikintis netrukus sulaukti premjerės teikimo ir tvirtino jai įvardijęs priimtiną kandidatūrą.

Nauja EK formuojama po Europos Parlamento rinkimų. Lietuvoje kandidatui į komisiją turi pritarti Vyriausybė, Seimas ir prezidentas, dėl visų kandidatūrų galiausiai dar spręs Europos Parlamentas.

Bendrijos lyderiai praėjusią savaitę aukščiausiojo lygio susitikime susitarė palikti U.von der Leyen kandidate į EK vadovės postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams