Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2009 02 26

D.Grybauskaitei dalyvaujant prezidento rinkimuose Lietuvos politikoje ateis naujas etapas – politologas

Lietuvoje vykstant prezidento rinkimų, kuriuose dalyvaus eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, kampanijai šalies politikoje ir demokratijoje ateis naujas etapas, mano politologas Alvidas Lukošaitis.

„Aš vertinu labai teigiamai (D.Grybauskaitės kandidatavimą – BNS). Mūsų politinė sistema arba mūsų demokratija yra kamuojama labai skausmingų problemų. (...) Šitas lyderis rinkimų kampanijai, esu įsitikinęs, suteiks konstruktyvumo. Su šita rinkimų kampanija, tikėtina, kad ateis naujas etapas mūsų politikoje, demokratijoje, valstybėje“, – BNS komentuodamas ketvirtadienį paskelbtą D.Grybauskaitės apsisprendimą dalyvauti rinkimuose sakė A.Lukošaitis.

Pasak jo, dalyvaujant D.Grybauskaitei, lenktynėse dėl šalies vadovo posto bus lyderis ir „šiai dienai jis yra vienas“.

„Neaišku, ar absoliutus, bet tas lyderis yra vienas. Remiantis žinomais tyrimų duomenimis, tokius šansus (laimėti jau pirmajame rinkimų ture – BNS) šiai dienai D.Grybauskaitė tikrai turi“, – kalbėjo politologas.

Kartu jis pridūrė, kad "šioje rinkimų kampanijoje turėdami ryškų lyderį, konstruktyvumo veiksnį, tuo pačiu turime problemą, t.y. šito kandidato nepažįstame tiek, kad galėtume dėlioti visus taškus ties visais nežinomaisiais".

„O vienas iš svarbiausių yra D.Grybauskaitės visokeriopo pažinimo klausimas ir, aš manau, gali būti įvairios informacijos, vertinant mūsų politinę kultūrą ir politinių lyderių įpročius. Galime tikėtis, kad visos išankstinės nuostatos dėl pergalės pirmajame ture gali keistis labai plačiai į vieną ar į kitą pusę“, – svarstė A.Lukošaitis.

Ketvirtadienį D.Grybauskaitė, kuriai dabar 52-eji, ketvirtadienį paskelbė, jog kaip nepriklausoma kandidatė dalyvaus gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Eurokomisarė jau ne vieną mėnesį yra populiariausių visuomenės veikėjų sąrašo viršuje – vasarį atliktų tyrimų duomenimis, ji aplenkė prezidentą Valdą Adamkų ir atsidūrė pirmoje vietoje.

D.Grybauskaitę kaip geriausiai jų interesams atstovaujančią politikę nurodė 26 proc. apklaustųjų, antrasis pagal reitingą šalies vadovas Valdas Adamkus nuo jos atsiliko 11 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas