Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Dainų šventėje skamba ir pasipiktinimo balsai: eilėje teko stovėti ilgiau nei valandą

Šeštadienį sostinėje vyksta grandiozinis Dainų šventę užbaigiantis renginys – Dainų diena. Nors dauguma dalyvių ir šventės svečių džiaugiasi bendrumu, įsigiję bilietus ne visai laimingi. Net apdairiai atvykę anksčiau, šventės dalyviai turėjo stovėti eilėse daugiau nei valandą, o atvažiavę organizatorių nurodytu laiku – net prasidėjus renginiui būriavosi netirpstančioje eilėje.

Į finalinį dainų šventės koncertą kartu su mama bilietus įsigijęs Martynas stebėjosi organizatorių neapdairumu – net atvykus anksčiau nei nurodyta, eilėje prie bilietų patikros teko prastovėti daugiau nei valandą, o į vidų abu pateko tik jau skambant tradicija tapusiai himno melodijai.

„Didelė dalis Vingio parko vietos aplink estradą yra atitverta ir ten yra sėdimos mokamos vietos. Maždaug pusė aikštės yra tos nemokamos stovimos.

Tai mama atvažiavo ir atsistojo į eilę dar kažkur prieš aštuntą valandą, o jau einant arčiau prie bilietų patikros, kur dvi eilės susijungia į vieną, buvo žmonių, kurie sakė, kad stovėjo eilėje nuo pusės aštuonių“, – pasakojo Martynas.

Oficialioje Dainų šventės interneto svetainėje nurodyta, kad finalinis koncertas prasideda 20:30.

Pasak Martyno, bilietų pardavėjai nurodė, kad reikėtų atvykti pusvalandžiu anksčiau, kad būtų spėta praeiti bilietų patikrą, tačiau dėl pernelyg mažo kiekio vartų tai padaryti tapo itin sudėtinga.

Martyno spėjimu, problema ta, kad bilietus turintiems asmenims padaryti vos trys įėjimai.

„Ir dar yra žmonių minia, kurie nemokamai klausosi, tai reikia dar pro juos prasibrauti, susiprasti, kur ten tie įėjimai.

VIDEO: Tokią tradiciją turime tik mes: Tautiškos giesmės giedojimui kartu – 15 metų

Tai nėra kažkokie dideli vartai, kad iš tolo būtų matoma, kaip įprasta per populiarių grupių koncertus. Tai tiesiog eilė atitvarų, o paskui kažkur tarp jų yra tarpas, kuriame stovi trys darbuotojos, skanuojančios bilietus, ir vienas apsauginis“, – situaciją aprašė Dainų šventės lankytojas.

Pasiteiravus, galbūt tokią žmonių sangrūdą lėmė pernelyg kruopšti turimų daiktų patikra, Martynas atsakė neigiamai – organizatoriai leido į vidų įsinešti gėrimų ir užkandžių, tiesiog buvo liepta nesinešti skėčių, tačiau net ir dėl to nebuvo papildomai tikrinama.

Vyras pasakoja, kad net apie 22 valandą dar buvo matyti eilėje išsirikiavę žmonės, nors situacija tikrai buvo nepalyginamai geresnė.

„Tokios katastrofiškos eilės tikrai jau nebebuvo“, – komentavo pašnekovas.

Martynas apgailestavo, kad sėdimas vietas dažniausiai perka vyresnio amžiaus žmonės, kurie turėjo grūstis eilėse dėl organizatorių neapdairumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams