Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 19

„Humoristinis memas“ apie Elektrėnų politikus virto bylomis ir kratomis

Aštriai bei kūrybingai valdžios ir verslo atstovų kritikuoti nevengiantis Elektrėnų aktyvistas Danas Dambrauskas pats sulaukė teisėsaugos dėmesio. Dvi bylos ir dvi kratos dėl vieno „humoristinio memo“ elektrėniškiui atrodo „neadekvatu“. Tiesa, prokuratūra šiam įtariamajam netiesiogiai jau spėjo pritarti: du ikiteisminius tyrimus sutraukė į vieną.
Danas Dambrauskas ir jo viešinamas „memas“
Danas Dambrauskas ir jo viešinamas „memas“ / Atvaizdas iš „Facebook“ transliacijos

„Aš, Danas Dambrauskas, ir mano vadovaujama „1000Elektrėniečių“ grupė, sulaukėme neadekvačios reakcijos iš Trakų rajono savivaldybės policijos komisariato (...). Humoras yra visuomenės ginklas (...). Viename meme atrado baisų nusikaltimą ir iškėlė man dvi baudžiamąsias bylas“, – per „Facebook“ paviešintame vaizdo įraše sakė D.Dambrauskas, ekrane parodęs ir paveiksliuką, tapusį tyrimo įkalčiu.

Jo turinio ar prasmės vyras detaliau nekomentavo, poziciją išreiškė aptakesnėmis frazėmis. D.Dambrausko kritinio požiūrio esmė: Elektrėnų savivaldybėje „jau 30 metų ta pati valdžia vadovauja miestui.“

Generalinėje prokuratūroje 15min sužinojo, kad 2024 m. buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl, įtariama, šmeižimo (pagal Baudžiamojo kodekso 154 str. 1 d.). Įtarimai buvo pareikšti vienam asmeniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas