Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 04

Danguje pilna kontrabandininkų balionų: ar jie kelia grėsmę lėktuvams?

Meteorologiniai balionai, gabenantys dėžes su kontrabandinėmis cigaretėmis, iš Baltarusijos užklysta jau ne tik į Lietuvą, bet ir į Lenkiją. Buvęs Karinių oro pajėgų (KOP) vadas Jonas Marcinkus neatmeta galimybės, kad tokie skrydžiai gali kelti grėsmę orlaiviams, tačiau teigia, jog į situaciją reiktų žiūrėti ramiau.
Jonas Marcinkus
Jonas Marcinkus – apie kontrabandininkų naudojamų balionų grėsmę aviacijai / 15min montažas

Toks kontrabandos gabenimo būdas nėra naujas, tačiau pastaruoju metu ženkliai išpopuliarėjęs. Socialinėje erdvėje aptarinėjamos įvairios tokių veiksmų grėsmės ne tik bendram valstybės nacionaliniam saugumui, bet ir Lietuvos oro erdvėje skraidantiems orlaiviams.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis nurodė, jog toks meteorologinis balionas gali pakilti į 2-5 kilometrų aukštį, kur jo pastebėti pilka akimi ar fiksuoti VSAT stebėjimo sistemomis nebegalima.

Buvęs Lietuvos Karinių oro pajėgų vadas (KOP) atsargos pulkininkas Jonas Marcinkus 15min teigia, jog kontrabandos krovinius nešantys meteorologiniai balionai susidūrimo metu gali kelti didelį pavojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas