Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena V.Jegorovienės drausmės byla atidėta nesusirinkus Garbės teismo kvorumui

Kauno apylinkės teismo teisėjos Vidos Jegorovienės trečios drausmės bylos nagrinėjimas penktadienį atidėtas nesusirinkus Teisėjų garbės teismo kvorumui.
Teisėja Vida Jegorovienė
Teisėja Vida Jegorovienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šios dienos posėdis buvo atidėtas, nes nebuvo posėdyje dalyvaujančių Teisėjų garbės teismo narių kvorumo“, – BNS nurodė Nacionalinės teismų administracijos atstovė Rūta Andriuškaitė.

Pasak jos, V. Jegorovienės bylą nagrinėti numatoma spalio 10-sios posėdyje.

Tai ne pirmas kartas, kai šios bylos nagrinėjimas atidedamas. Anksčiau jis nukeltas dėl naujų dokumentų pateikimo, teisėjos sveikatos tikrinimo.

Naujausia drausmės byla V. Jegorovienei iškelta pernai lapkritį po dviejų papeikimų, toliau gaunant skundus iš proceso dalyvių dėl bylų vilkinimo, įsiteisėjusių sprendimų naikinimo, subjektyvaus bylų vertinimo, nekorektiško bendravimo su teismo personalu.

Pernai ir užpernai Teisėjų garbės teismas yra fiksavęs šios teisėjos etikos pažeidimus, jai buvo skirtas griežtas papeikimas.

Dėl besitęsiančių pažeidimų prezidentas Gitanas Nausėda teismo pirmininko prašymu ir Teisėjų tarybos patarimu kovo 20-ąją sustabdė V. Jegorovienės įgaliojimus.

Birželį gautas V. Jegorovienės prašymas atleisti ją iš darbo, o rugpjūtį G. Nausėda kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl jos atleidimo.

Teisėjų taryba praėjusį penktadienį V. Jegorovienės atleidimo svarstymą atidėjo dėl dokumentų trūkumo. Prieš tai vykusiame posėdyje dėl šio klausimo taip pat buvo padaryta pertrauka.

V. Jegorovienė Kauno apylinkės teisme dirba nuo 1994 metų.

Apylinkės teismų teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas